Događa se...

Zidane ne misli da je tragično ispasti od trećeligaša: “Takve stvari se događaju u karijeri nogometaša”

Hina

Zinedine Zidane/Foto REUTERS

Zinedine Zidane/Foto REUTERS

Preuzimam odgovornost za poraz, a dogodit će se ono što se treba dogoditi, izjavio je trener Reala na konferenciji za medije



MADRID Ostanak trenera Zinedine Zidana na klupi španjolskog prvaka Real Madrida postao je upitan nakon što je u srijedu navečer neočekivano ispao od trećeligaša Alcoyana u  osmini finala kupa.


“Kada se izgubi uvijek se priča o tome. Preuzimam odgovornost za poraz, a dogodit će se ono što se treba dogoditi”, izjavio je Zidane na konferenciji za medije nakon utakmice.


U Alcoy, gradić sa 59.350 stanovnika u pokrajini Valenciji, doputovao je sa svim igračima osim s veznim Lukom Modrićem, braničima Segijem Ramosom, Raphaelom Varanom, Nachom Fernándezom, Danijem Carvajalom te napadačem Rodrygom.




Alcoyano je u prethodnoj rundi bio izbacio prvoligaša Huescu. Protiv Real Madrida je držao 1-1 do produžetaka a od 109. minute je igrao s igračem manje. No u 115. minuti je iz kontranapada zabio pobjednički gol za 2-1.


“To nije sramota. Takve stvari se događaju u karijeri nogometaša. Moji igrači su dali sve od sebe, imali smo prilike a kada ne zabiješ dogodi se ovako nešto”, rekao je Zidane. Među vratnicama je dao priliku 21-godišnjem Andriju Luninu dok je prvi vratar Thibaut Courtois poraz odgledao s klupe za pričuve.


“Nalazimo se u teškoj situaciji jer smo ispali iz kupa, no ovo nas neće izluditi nego ćemo nastaviti raditi”, dodao je Zidane.


Real Madrid na pehar kupa čeka od 2014. godine.


Šest dana ranije Zidanova momčad je ispala i iz španjolskog Superkupa nakon što je s 1-2 izgubila u polufinalu od Athletic Bilbaa.


“Izvuče li se Zidane sada bit će to čudo”, izvijestile su novine Marca.


Oko 75 posto čitatelja tog dnevnika smatra da bi Zidane trebao otići s klupe Real Madrida, pokazala je internetska anketa u kojoj je u srijedu navečer bilo prikupljeno 3.400 glasova. Većina ih smatra da bi on sam trebao ponuditi ostavku.


“Sezona bi nakon ovog poraza mogla postati crna”, komentirao je Fernando Morientes, bivši napadač Real Madrida od 1997. do 2005. godine, za radijsku postaju COPE.