Liga nacija

Ženska nogometna reprezentacija poražena od Slovačke, utakmica prekinuta u 85. minuti

Hina

Nenad Gračan/Foto PIXSELL

Nenad Gračan/Foto PIXSELL

U 85. minuti uslijedio je dugi prekid susreta zbog nestanka struje na stadionu u SenecuSENEC  U ogledu 2. kola skupine 2 Lige B, Lige nacija, nogometašice Hrvatske su gostovale u Senecu kod Slovačke koja je pobijedila s uvjerljivih 4-0 (2-0).


Slovačka je imala prednost od dva pogotka nakon prvog dijela. Za 1-0 je zabila Patricia Hmirova u 24. minuti, dok je deset minuta kasnije na 2-0 povećala Tamara Moravkova. Na samom kraju prvog poluvremena Slovačka je ostala s igračicom manje nakon drugog žutog kartona Lemešove.


No, iako je Hrvatska u nastavku napadala dodatno je dva puta pokleknula, a domaće su igračice zabijale iz kontranapada. Oba puta je precizna bila Hmirova, u 60. i 73. minuti, koja je time kompletirala „hat-trick“ na ovom susretu.
U 85. minuti uslijedio je dugi prekid susreta zbog nestanka struje na stadionu u Senecu.


U prvom nastupu ove skupine Hrvatska je ranije u Varaždinu pobijedila Rumunjsku 2-1, a iduće suparnice hrvatskim igračicama bit će Finkinje. Susret se igra u Helsinkiju 27. listopada.


Finska je, inače, dobila oba dosadašnja susreta u skupini 2. Nakon 4-0 doma protiv Slovačke ovog je utorka slavila kod Rumunjske 1-0.


Liga B Lige nacija, skupina 2 (2. kolo):


Slovačka – Hrvatska 4-0 (Hmirova 24, 60, 73, Moravkova 34)


Rumunjska – Finska 0-1 (Summanen 16-11m)


Redoslijed: 1. Finska 6 bodova, 2. Slovačka 3, 3. Hrvatska 3, 4. Rumunjska 0.