Bjegunac i savjetnik

Zdravko Mamić o Jugoslaviji, Zvezdi, Pupovcu, kavanama…: “Vučić svih pita za mene, gdje vam je onaj mađioničar”

Hina

Zdravko Mamić / Armin Durgut/PIXSELL

Zdravko Mamić / Armin Durgut/PIXSELL

Da dođem u Beograd i zapjevam "Marjane, Marjane", što sam sto puta napravio, cijele Terazije se dižu i plješću, rekao je Mamić



Bjegunac  od  hrvatskoga  pravosuđa i savjetnik u zagrebačkome Dinamu Zdravko Mamić u razgovoru za “Sport klub”  koji će biti objavljen u četvrtak navečer, nije krio razočarenje  što je “umrla”  bivša zajednička država Jugoslavija u kojoj se on, kako je  kazao, nesmetano  izjašnjavao kao Hrvat kao što to čini i u neovisnoj  Hrvatskoj.


“Pogledajte vi što smo mi napravili od jedne od najljepših zemalja svijeta kao što je bila Jugoslavija, pa iskasapili smo je. Nas u Europskoj uniji nitko i ništa ne pita, a u Jugoslaviji nas se ipak ozbiljno pitalo. Bio sam Hrvat u Jugoslaviji i danas sam Hrvat u Hrvatskoj. Kome to smeta? Pa ja da počnem vikati u Zagrebu na Trgu bana Jelačića da sam Hrvatina, oni bi me uhitili. A da dođem u Beograd i zapjevam “Marjane, Marjane”, što sam sto puta napravio, cijele Terazije se dižu i plješću”, rekao je Mamić.


Mamić  se  u  razgovoru  čije  dijelove  u  utorak  prenose  bosanskohercegovački mediji neoprestano hvalio kako  je i  prije rata ulazio u  najpoznatije  beogradske  klubove  i kavane.




“To je ono što ja volim, za što živim. I nije me briga za one koji falsificiraju, izvrću. Ne dam da mi uzmu moje uspomene, moju mladost, moje prijatelje i moje životne postulate”, dodao je.


U nastavku se dotaknuo i političara, pa napomenuo da uživa simpatije Aleksandra Vučića.


“Sretan sam što se pojavio hrvatski političar Boris Milošević, koji je Srbin po nacionalnosti. Naravno, tu je i Milorad Pupovac koji je radio jedan krvavi posao sve ove godine. Nema političara iz Hrvatske ili hrvatskog političara iz Bosne i Hercegovine koji u susretima s Vučićem nije doživio da Vučić ne upita za mene: ‘Gdje je onaj vaš mađioničar, onaj sposobni čovjek?’.


Mamić je priznao kako ne bi imao ništa protiv raditi u Crvenoj zvezdi i Partizanu.


“Nemam nikakav razlog da sutra ne bih radio u Crvenoj zvezdi ili u Partizanu jer su to za mene institucije. Kada ne bih imao bolju situaciju, da nisam u Dinamu, i da na tržištu u normalno uređenim okolnostima imam takvu ponudu, za mene bi to bila privilegija”, kazao je Mamić.