Gotovo je...

Završio je sastanak u HNS-u: “Svi klubovi osim Hajduka i Intera dali zeleno svjetlo ponudi za prodaju TV prava”

Portal Novi list

Predstavnik Intera nije bio prisutan, dok se Hajduk izuzeo iz odlučivanja o ovoj temi



RIJEKA Na službenim stranicama Hrvatskog nogometnog saveza objavljen je ishod sastanka predstavnika prvoligaških klubova i HNS-a. Klubovi su se uoči sastanka Izvršnog odbora trebali očitovati na najvišu pristiglu ponudu za prodaju TV prava.


“U sjedištu Hrvatskog nogometnog saveza održan je sastanak rukovodstva Saveza s predstavnicima klubova Hrvatski Telekom Prve lige na temu novog ugovora o TV pravima.


Hrvatski nogometni savez objavio je 20. travnja međunarodni poziv na dostavu ponuda za pregovore o prodaji televizijskih i povezanih prava kojima je vlasnik HNS. Nakon što je 11. svibnja istekao rok za dostavu prijedloga, Savez je klubove HT Prve lige načelno upoznao s pristiglim ponudama te je pristupio fazi pregovora s ponuditeljima.




Nakon održanih pregovora, rukovodstvo Saveza danas je predstavilo klubovima tijek pregovora te predložilo najbolju opciju. Predstavnici osam prvoligaša iskazali su zadovoljstvo predstavljenom ponudom te su bili suglasni s prijedlogom kojeg smatraju dobrim za daljnji razvoj hrvatskog nogometa, pri čemu predstavnik Intera nije bio prisutan, dok se Hajduk izuzeo iz odlučivanja o ovoj temi.


Konačnu odluku o potpisivanju ugovora donijet će Izvršni odbor Hrvatskog nogometnog saveza”, stoji na stranicama HNS-a.