Enigma na Poljudu

Zašto Kepčija i Stanić još nisu potvrdili Harija Vukasa na mjestu trenera Hajduka?

P. N.

Hari Vukas/Foto PIXSELL

Hari Vukas/Foto PIXSELL

Sportski direktor i savjetnik Uprave za struku pregovarali su s Tomićem i Bjelicom



SPLIT Hari Vukas preuzeo je 21. kolovoza momča s prefiksom privremeni trener od Igora Tudora. Taj prefiks mu je ostao i na utakmici protiv Slaven Belupa koja je završila rezultatom 2:2. Iako se već danima priča kako će mu savjetnik Stanić i sportski direktor Kepčija skinuti taj prefiks ispred njegovog imena to se još nije dogodilo. Što čekaju  Stanić i Kepčija?


Neslužbeno, Kepčija i Stanić nisu baš najskloniji Vukasu. Uostalom, pronijela se priča da su pregovarali s trenerom Lokomotive Goranom Tomićem, ali i da su se raspitivali oko mogućnost da Nenad Bjelica preuzme Hajduk. Čini se da je Vukas u svim tim kombinacijama – pričuvna varijanta.


Pred Vukasom je, s prefiksom v. d. ili bez njega, teška zadaća u predstojećem periodu. Nakon reprezentativne pauze na Poljud stiže aktualni prvak Dinamo. Potom bijelima slijedi prva europska utakmica i gostovanje u Sjevernoj Makedoniji kod Renove. Nakon toga Splićani gostuju na Rujevici.




Poslije Jadranskog derbija Hajduk bi, ukoliko naravno prođe Renovu, trebao u Istanbulu kod Galatasaraya. Na kraju mjeseca rujna na Poljud dolazi Varaždin pa početkom listopada “bili” idu kod Gorice. Bit će to pravi test za Vukasa ili trenera kojega odaberu Stanić i Kepčija…