transfer nakon dugih pregovora

Zanimljiv transfer hrvatskih niželigaša: veznjak Cibalije prešao u Rudeš za tri aluminijska gola s mrežama

Portal Novi list

"Kako NK Rudeš nije bio zainteresiran za plaćanje odštete, menadžer je preuzeo na sebe tu obvezu u obliku spomenutih golova čija je vrijednost oko 45.000 kuna i čija je nabavka svakako bila prvi vrhu liste prioriteta omladinske škole HNK Cibalia", rekao je sportski direktor Cibalije.



RIJEKA NK Rudeš se pojačao 21-godišnjim veznjakom Cibalije Reneom Šarićem, a transfer je potvrdio i sportski direktor vinkovačkog kluba Krešimir Tomić.


Ovaj transfer bi u širim sportskim krugovima prošao potpuno nezapaženo, ali svima je u oči upala visina odštete. Naime, Šarić je u Rudeš prešao po cijeni od tri aluminijska gola s mrežama, čija je vrijednost 45.000 kuna.


“Istina je da je Šariću na ljeto isticao ugovor nakon čega je on slobodan igrač te Cibalia za njega više ne bi dobila nikakvu odštetu. Na početku zimskog prijelaznog roka je zajedno sa svojim roditeljem i menadžerom tražio slobodne papire bez ikakve odštete. Možda je to nekad u Cibaliji bila praksa, ali se sada to više tako ne radi. Ne može igrač pod ugovorom na kojeg klub računa tek tako doći, zatražiti slobodne papire i dobiti ih bez plaćanja odštete klubu”, rekao je Tomić za vinkulja.hr




“Da sada ne ulazim u detalje te priče koja je jako dugo trajala i nije bila nimalo ugodna, uspjeli smo pronaći rješenje kojim Cibalia nije ostala oštećena, a Rene je prešao u klub u koji je želio i koji ga je želio. Kako NK Rudeš nije bio zainteresiran za plaćanje odštete, menadžer je preuzeo na sebe tu obvezu u obliku spomenutih golova čija je vrijednost oko 45.000 kuna i čija je nabavka svakako bila prvi vrhu liste prioriteta omladinske škole HNK Cibalia. Ako mene pitate, odlična je to odšteta za igrača koji za šest mjeseci ima slobodne papire. Dobili smo situaciju u kojoj su svi zadovoljni. Osim možda menadžera”, zaključio je Tomić.