Vrijedi i za drugu ligu

Zadnja dva kola Bundeslige će se odigrati u “balonima”, žele se spriječiti odgode utakmica uoči EURO-a

Hina

Nogometaši Bayerna/Foto REUTERS

Nogometaši Bayerna/Foto REUTERS

Prije "kampova za trening", igrači i treneri prvo će morati ispoštovati ​​"kvazikarantenu" od 3. svibnja, koja će, prema DFL-u, služiti za "smanjenje kontakata i daljnje smanjivanje rizika od zaraze"



BERLIN Njemačka nogometna liga (DFL) najavila je u četvrtak da će uspostaviti “trening kampove u karanteni” za posljednja dva kola prvenstva  za sve klubove prve i druge lige.


Ova je odluka donesena kako bi se izbjegla bilo kakva odgoda utakmice zbog potencijalnih zaraza koronavirusom u momčadima i kako bi se osiguralo da prvenstvo završi prema rasporedu, posebno prije početka Eura (11. lipnja – 11. srpnja). Prije “kampova za trening”, igrači i treneri prvo će morati ispoštovati ​​”kvazikarantenu” od 3. svibnja, koja će, prema DFL-u, služiti za “smanjenje kontakata i daljnje smanjivanje rizika od zaraze”.


U tom će razdoblju igrači i treneri morati ostati “isključivo u domaćem okruženju ili na poligonima ili na stadionima”, upozorava liga.




Tada će, od 12. svibnja 36 profesionalnih klubova morati izolirati sve svoje osoblje “u balonu” i izlasci će im biti maksimalno ograničeni do kraja posljednja dva kola. Bundesliga bi trebala završiti u nedjelju, 22. svibnja.


Hertha Berlin je prošli četvrtak postala prvi klub Bundeslige koji je u potpunosti u karanteni nakon pojave nekoliko pozitivnih slučajeva među igračkim kadrom. Zbog izolacije na 14 dana momčad, koja se bori za ostanak u prvoj ligi, morala je odgoditi već dvije utakmice.


Nekoliko drugoligaških klubova također je trenutno u izolaciji.