Velika dvojba

Za Valdasa Dambrauskasa je uoči utakmice sezone najbitnije u kakvom stanju će se Marko Livaja vratiti iz Dohe

P. N.

Marko Livaja/Foto PIXSELL

Marko Livaja/Foto PIXSELL

Iako u posljednje vrijeme ne trese suparničke mreže, pretvorio se u odličnog asistenta, Hajdukova igra i nadalje jedino i isključivo zavisi od njegovog učinka



SPLIT Hajduk u nedjelju u Gradskom vrtu igra možda i najvažniju utakmicu cijelog prvenstva unatoč tome što je do kraja bijelima ostalo još devet utakmica (20. travnja igra se zaostali susret protiv Dinama). Osijekom bi pobjedom stekao osam bodova prednost i praktički izbacio Splićane iz utrke za prvim mjestom.


Koliko je reprezentativna pauza dobro došla treneru Valdasu Dambrauskasu i njegovim igračima pokazat će upravo dvoboj s Osijekom. Litavac na klupi Splićana nije imao na dispoziciji Livaju, Biuka, Čolinu i Atanasova. Prvenstvenu pauzu Dambrauskas je iskoristio da odigra prijateljski sraz sa slovenskom prvoligašem Radomljem, klubom s kojim Splićani imaju potpisan ugovor o sportsko-poslovnoj suradnju. Bijeli su na Poljudu slavili sa 5:2, a dvostruki strijelac bio Kačaniklić, koji je napokon zaigrao nakon duge pauze zbog ozljede. Po jedan pogodak zabili su Melnjak, Katić i Mikanović.


Utakmica je dobro došla ponajprije Kačanikliću da poslije duge pauze zaigra i vrati se pogocima, te posebice Katiću, kojem je ovo bio u neku pokušaj rehabilitacije poslije katastrofalne pogreške u dvoboju s Istrom 1961 u Puli. Puno važnije od pobjede, golova Kačaniklića i Katića, je u kakvom stanju će se s reprezentativnog okupljanja vratiti Livaja. Naime, iako u posljednje vrijeme ne trese suparničke mreže, pretvorio se u odličnog asistenta, Hajdukova igra i nadalje jedino i isključivo zavisi od njegovog učinka.