Novo lice

Za Hajduk je protiv Širokog Brijega debitirala bivša velika nada Rijeke, Dambrauskas je Lazaru dao 15-ak minuta

P. N.

Foto PIXSELL

Foto PIXSELL

Nije bilo Marina Ljubičića i Emira Sahitija. Za potonjega se zna da nije spreman i da ga muči ozljeda.  I Ljubičić je navodno načet, no čini se da se čeka službena potvrda njegovog transfera u Italiju



SPLIT Hajduk je odigrao prvu pripremnu prijateljsku utakmici ove zime. Splićani su na Poljudu svladali BiH premijerligaša Široki Brijeg – 2:1. Utakmica je pokazala neke poznate stvari, ali i neke koje čelnici kluba trebaju što prije riješiti. I ova utakmica pokazala je da Hajduku trebaju pojačanja na stoperskim pozicijama.


Stoperske pozicije su bolna točka u momčadi i tu definitivno na Poljudu moraju dovesti adekvatno pojačanje.  Kristian Dimitrov i Stefan Simić, koji su krenuli u prvih jedanaest u srazu sa Širokim, nisu izgledali dobro. Uostalom, gosti su izjednačili golom Mujana pored “usnulog” Simića. Do kraja susreta gosti su zahvaljujući lošim postavljanjem pomenutog stoperskog dvojca mogli povećati svoju prednost, no svojim obranama Kalinić je u dva navrata spasio sigurne golove. U nastavku kada su na stoperskim pozicijama zaigrali Nikola Katić i Marko Elez izgledalo je to puno bolje. Uostalom, Elez je dugom loptom pronašao Livaju kod drugog gola, a najbolji igrač i strijelac asistirao je 17-godišnjem Marku Brkljači za pobjednički pogodak. Kada smo već spomenuli mladog Brkljaču, još jednog Hajdukovog dragulja, čelnici kluba trebaju brzo reagirati i potpisati s njime umjesto stipendijskog – profesionalni ugovor. Za njega su navodno zainteresirani neki inozemni klubovi i mogao bi već ovoga ljeta otići s Poljuda.


Prvi puta se malobrojnim navijačima predstavila jedina zimska prinova Lukas Grgić. Teško je nešto reći nakon 45 minuta, ali notirali smo da je asistirao Livaji kada je pogodio vratnicu. Grgić je igrao u veznom redu u tandemu s Fossatijem i jedno je sigurno, on neće biti kreativni faktor u igri Hajduka već u prvom redu igrač od kojega se očekuje da razbija suparničke napade.




Trener Valdas Dambrauskas koristo je 21 igrača, a posljednjih petnaestak minuta dobio je Franjo Lazar, koji je nogometnu abecedu učio i naučio u redovima Rijeke. Nije bilo Marina Ljubičića i Emira Sahitija. Za potonjega se zna da nije spreman i da ga muči ozljeda.  I Ljubičić je navodno načet, no čini se da se čeka službena potvrda njegovog transfera u Italiju.