Uspješan debi

Xavi je krenuo pobjedom na klupi Barce, ali upozorava: “Puno toga moramo popraviti”

Hina

Xavi/Foto REUTERS

Xavi/Foto REUTERS

Divno je bilo ponovno izaći na Camp Nou - rekla je Barcelonina igračka legenda koja je preuzela momčad od Ronalda KoemanaBARCELONA Pobjedom u gradskom derbiju protiv Espanyola kao novi trener Barcelone debitirao je Xavi, jedna od najvećih igračkih legendi ovog kluba u posljednjih nekoliko desetljeća.


Barcelona je pobijedila 1-0 u ogledu 13. kola španjolske Primere, no ukupni ligaški omjer i dalje nije odveć dobar (pet pobjeda, pet remija i tri poraza), a klub se trenutačno nalazi na šestom mjestu ljestvice.


„Bilo je važno pobijediti i posve zasluženo smo uzeli tri boda. No, bilo je mnogo stvari koje moramo popraviti u budućnosti. Ispred nas je veliki i težak rad“, najavio je 41-godišnji Xavi koji je u prvoj momčadi Barcelone igrao od 1998. do 2015. godine.
U kratkoj trenerskoj karijeri je do sada radio samo u katarskom Al Saddu, a sam je oduševljen što je već drugi klub kojeg trenira upravo njegova Barcelona.


„Divno je bilo ponovno izaći na Camp Nou. Ovdje sam došao nakon šest godina i atmosfera je bila sjajna. Možda malo drugačija nego li kada sam bio igrač, ali ponovno sjajna“.