Englesko prvenstvo

West Bromwich Albion teško stradao na Goodisonu, Slaven Bilić pocrvenio

Hina

Slaven Bilić/Foto REUTERS

Slaven Bilić/Foto REUTERS

Kada je sudac Dean dosudio odlazak na odmor, Bilić mu je prišao i jasno dao do znanja kako je nezadovoljan njegovim dijeljenjem pravde. Dean mu je stoga pokazao crveni karton



LIVERPOOL U prvoj utakmici 2. kola engleskog nogometnog prvenstva Everton je na svom Goodison Parku svladao West Bromwich Albion s uvjerljivih 5-2 (2-1), a bivši hrvatski izbornik Slaven Bilić bio je udaljen s klupe gostiju nakon prvog poluvremena zbog prigovaranja sucu.


U samoj završnici prvog poluvremena WBA je pao u rezultatski zaostatak i ostao s igračem manje što je jako razljutilo hrvatskog stručnjaka. Nakon što je Everton u 45. minuti poveo sa 2-1 golom Jaya Rodrigueza, u drugoj minuti nadoknade prvog poluvremena još je i branič WBA Kieran Gibbs isključen zbog udaranja Jamesa Rodrigueza, a kada je sudac Dean dosudio odlazak na odmor, Bilić mu je prišao i jasno dao do znanja kako je nezadovoljan njegovim dijeljenjem pravde. Dean mu je stoga pokazao crveni karton pa je Bilić drugo poluvrijeme odgledao s tribina.


Inače, WBA je poveo golom Diangane (10), no Calvert-Lewin (33) i Jay Rodriguez (45) su do poluvremena preokrenuli rezultat. Matheus Pereira (47) je fanstastično izvedenim slobodnim udarcem na početku nastavcka poravnao na 2-2, ali domaći su prednost igrača više iskoristili za još tri gola, za 3-2 pogodio je Keane (54), da bi se Calvert-Lewin (63, 66) još dva puta upisao u strijelce za konačnih 5-2.




Everton nakon dva kola ima maksimalnih šest bodova, dok je WBA na dnu bez bodova.