Nova tehnologija

Wenger najavio novi sustav za određivanje zaleđa, planira se njegovo uvođenje na SP-u u Kataru

Hina

Arsene Wenger/Foto Reuters

Arsene Wenger/Foto Reuters

Automatski sustav za određivanje nedopuštenih položaja znači da signal brzo putuje do pomoćnog suca, koji dobiva crveno svjetlo za zabranjeni položaj igrača na svom satu, kazao je 71-godišnji Wenger



ZUERICH Bivši francuski nogometni trener i predsjednik Odbora za razvoj nogometa Međunarodnog nogometnog saveza (FIFA) Arsene Wenger rekao je za Living Football Television da bi automatski sustav za određivanje pozicija zaleđa mogli uvesti već za Svjetsko prvenstvo u Kataru sljedeće godine.


“Automatski sustav za određivanje nedopuštenih položaja znači da signal brzo putuje do pomoćnog suca, koji dobiva crveno svjetlo za zabranjeni položaj igrača na svom satu”, kazao je 71-godišnji Wenger.


To je posebna vrsta tehnologije koja se već koristi pri određivanju prijelaza gol-crte lopte.




Wenger tvrdi da se trenutno zbog odluka VAR-a troši nepotrebno puno vremena prije nego što se igra nastavi.


“U prosjeku morate pričekati 70 sekundi, ponekad malo više, ponekad malo manje. Ovisno o situaciji, to može potrajati puno duže. Ovo je važno pitanje, jer prekida igru ​​ili eliminira čak i slavljenje pogodaka. Mislim da će ovo biti važan korak u skraćivanju vremenske razlike do konačne odluke”, zaključio je Wenger.


Svjetsko prvenstvo u Kataru igrat će se od 21. studenog do 18. prosinca iduće godine.