Druga ŽNL

Vrbovsko uvjerljivom pobjedom nad direktnim suparnikom potvrdilo prvo mjesto i plasman u viši rang

Marinko Krmpotić

"HAT-TRICK" - Luka Kurečki/Foto M. KRMPOTIĆ

"HAT-TRICK" - Luka Kurečki/Foto M. KRMPOTIĆ

Vrbovšćanski "ples na kiši" Bribirci nisu mogli slijediti već od prvih koraka



VRBOVSKO Utakmica 17. kola Druge ŽNL: Vrbovsko – Turbina 5:1 (3:0). Igralište Vrbovskog. Gledatelja: 200. Sudac: Matko Tićak (Rijeka). Strijelci: 1:0 Kurečki (4′), 2:0 Ivošević (7′), 3:0 Mihaljević (40′), 3:1 Babić (60′-11m), 4:1 Kurečki (77′), 5:1 Kurečki (90′). Žuti kartoni: Glavan, Babić (Turbina). Crveni karton: Maretić (Turbina).


VRBOVSKO: Medić, Ravlić, Ivošević, K. Dragović (od 2′ Brozović, od 73′ Ž. Dragović), Kurečki, Mihaljević, Domitrović, Francetić, Štajminger.


TURBINA: Đotlo, Car, Kršul, Aleksa, Pavičić (od 53′ Bobošević), Ribarić, Čičić (od 23′ Čop), Belobrajdić, Glavan, Babić, Maretić (od 83′ Sušlić).




Neugodni hladni val, 7 stupnjeva Celzijusa i stalna kiša, nije spriječio eksploziju radosti igrača i navijača Vrbovskog, koji su u pretposljednij utakmici sezone visokom pobjedom nad direktnim suparnikom potvrdili prvo mjesto i plasman u viši rang natjecanja. Vrbovšćanski “ples na kiši” Bribirci nisu mogli slijediti već od prvih koraka.


Igrala se četvrta minuta kad je na jedan udarac s dvadesetak meta vratar gostiju Đotlo reagirao nes(p)retno, a brzi i snalažljivi Luka Kurečki najavio kako će ovo kišno nedjeljno poslijepodne biti u njegovom znaku. Svega tri minute kasnije opet je dobra akcija domaćih igrača dovela do toga da su u izglednoj poziciji Ivoševiću iz publikle počeli savjetovati da puca što je on i učinio, a njegov zemlja-zemlja projektil bio je neuhvatljiv za Đotla, koji je već nakon šest minuta definitivno bio najnesretniji čovjek na terenu.


Nakon brzometnih 2:0 domaći su inicijativu prepustili gostima, a sami lijepo pleli nove akcije, od kojih je ona u 40. minuti završila opet izvrsnim proigravanjima, koje za 3:0 zaključuje Mihaljević.


U drugom dijelu Turbina pokazuje da nije slučajno u vrhu ovog natjecanja pa nakon pritiska uspijeva u 60. minuti smanjiti pogotkom Babića iz jedanaesterca. No, taj pogodak uozbiljio je domaće, koji ne podliježu panici, već počinju igrati još bolje što rezultira s dvije divne akcije, koje nakon odličnih proigravanja zaključuje maestro Kurečki s nova dva gola, za posljednji je “zavaljao” gostujućeg vratara i “aktivirao petardu” nakon čega su u teren utrčali i oduševljeni domaći navijači.