Druga ŽNL

Vrbovsko i Turbina danas odlučuju o prvaku: “Pritisak velikih očekivanja”

Valentina Prokić

ŽELJA ZA VIŠIM RANGOM - Momčad Vrbovskog

ŽELJA ZA VIŠIM RANGOM - Momčad Vrbovskog

Ostali su nam dužni za poraz u Triblju. Vjerujem da je to bio samo loš dan - kaže Marko Poljak, trener i igrač ambicioznog Vrbovskog, kojem za titulu treba pobjeda nad sastavom iz Triblja



RIJEKA Derbi 17. kola Druge županijske lige odlučuje o prvaku, prvoplasirano Vrbovsko na svom terenu dočekuje drugoplasiranu Turbinu. Obje momčadi imaju isti broj bodova (39), ali Vrbovsko ima uvjerljivo bolju gol-razliku (+79) naspram Turbine (+53).


No, Turbina uoči dvoboja ima prednost jer je pobijedila Vrbovsko u prvoj utakmici u Triblju 6:2, a u slučaju jednakog broja bodova nakon posljednjeg kola gleda se međusobni omjer. Turbini odgovara i remi, ali u posljednjem kolu Vrbovsko igra s Gorankom, dok Turbina ide na neugodno gostovanje kod Željezničara u Moravice.


Praznik nogometa


– Spremamo pobjedu. Očekujem kvalitetnu utakmicu s obzirom na rang natjecanja, obje momčadi trebale bi odigrati utakmicu čak i iznad ove razine. S naše strane očekujem dobru igru. Znam koje su nam prednosti, kvalitetna smo momčad, ali isto tako znam i nedostatke, za koje se nadam da ćemo ih izbjeći. Ostali su nam dužni za poraz u Triblju, po zakonu brojeva negdje smo morali izgubiti, ali vjerujem da je to bio samo loš dan. Bit će i dobra atmosfera, jer su i iz Triblja najavili dolazak, a bit će i domaćih navijača.




Nadam se sportskom navijanju, bez incidenata, da sve prođe u sjajnoj atmosferi te da rezultat prevagne na našu stranu – kaže Marko Poljak, trener i igrač Vrbovskog.


Njegova je momčad vrlo učinkovita, a rezultati pokazuju da se dobro nose s pritiskom i očekivanjima.


– Dosta golova smo zabili. Problem je kod nas što nam je cijela sezona pod pritiskom. Puno se očekuje od nas, sve se promijenilo u klubu, od Škole nogometa, djece, Uprave, dosta igrača u seniorskoj momčadi, i ja sam kao trener odgovoran za rezultat seniora. Sa mnom je došlo desetak igrača s kojima sam igrao dugi niz godina i tvrdim za njih da su kvalitetni. Ambicije su velike, prije je predsjednik čak najavio pohod na Četvrtu ligu, a mislim da bismo trebali ipak ići korak po korak. Pvo završimo ovo – dodaje Poljak.


Ljubav


Trenutni cilj je osvojiti naslov prvaka i plasirati se u viši rang.


– Imamo dobre uvjete, napravljene su nove klupske prostorije i svlačionice, sve je posloženo kako treba. Moram reći da i Turbina i mi zaslužujemo ići u viši rang, neovisno o tome tko pobijedi jer smo jedini klubovi u ligi koji redovno treniraju, unatoč tome što smo amateri i svi radimo. Poštujem i cijenim ambicije, i svakome tko je u vrhu bi se trebala pružiti prilika.


Marko Poljak, 36-godišnji je trener i igrač posve posvećen nogometu. Dvostruka funkcija mu ne stvara nikakav problem.


– Lakše je raditi ako nešto voliš i ako si u nečemu sto posto. U nogometu sam od nula do 24 sata, radim, vozim kamion i razmišljam o nogometu, što ćemo na treningu, kojim sustavom igrati, razmišljam o protivniku… Još mogu igrati, u treningu sam. Dečki slušaju, na terenu se zna tko je gazda – zaključuje Marko Poljak.


Knapić: Proslava nogometa

Momčad Turbine svjesna je da im je naslov prvaka nadohvat ruke, no trener Sebastian Knapić ne želi stvarati nikakav pritisak svojim igračima.
– Kod nas je još uvijek nejasna situacija oko višeg ranga, kako zbog terena tako i zbog mogućnosti kluba. Zbog toga nema pritiska. Rekao sam svojim igračima da ovu utakmicu trebaju gledati kao nagradu. Nama je bilo važno ne prosipati bodove, tako da smo gro posla obavili i prije ove utakmice. Ako dobijemo, prvenstvo je gotovo, a i remi nam odgovara. Nadam se da će utakmica biti proslava nogometa, da će navijači i jedne i druge momčadi uživati – kaže trener Turbine Sebastian Knapić.
Što se višeg ranga tiče, Turbina još »pliva« u nepoznanicama.
– Ne znamo što će reorganizacija donijeti, Crikvenica će naše igralište prijaviti kao zamjensko i onda bi to bila naša prilika da igramo viši rang, ali tu ima još puno stvari. Organizacijski smo kao klub možda i spremni, momčad ima kvalitetu, ali razlika je ipak velika. Trebalo bi dovesti još igrača, jer imam na raspolaganju njih 17, 18 i neki su neredoviti na treninzima. Treba malo više ozbiljnosti u treniranju. Ne bismo trebali ići iz Triblja, jer tu ima 700 ljudi i nedjeljom se napravi fešta nakon utakmice, dolaze stari i mladi, atmosfera je sjajna, a ako odemo igrati u Crikvenicu ili Šmriku, gotovo nitko to neće gledati. No, moramo pričekati i vidjeti kako će se sve rasplesti – dodao je Knapić.