Andrej Prskalo

Vratar Opatije i najtrofejniji igrač Rijeke svih vremena: “Nedostaje gladi za golom, moramo više željeti zabiti”

Ivan Volarić

Andrej Prskalo/Foto M. GRACIN

Andrej Prskalo/Foto M. GRACIN

Pripreme su generalno gledano bile dobre, odigrali smo puno utakmica, ali u svim tim utakmicama smo olako primali golove i to je ono što zabrinjava - rekao je Prskalo



RIJEKA  Nogometaši Opatije porazom u generalki od Grobničana zaključili su zimske pripreme uoči nastavka drugoligaške sezone. Andrej Prskalo, 35-godišnji vratar momčadi Rijeke, osvajača dvostruke krune 2017. godine, izgubio je glas na Mavrincima nakon što je dvaput kapitulirao. Oba puta nakon prekida. Iskusnim ekipama kao što je opatijska to se ne bi smjelo događati…


– Pripreme su generalno gledano bile dobre, odigrali smo puno utakmica, ali u svim tim utakmicama smo olako primali golove i to je ono što zabrinjava. Protiv Grobničana smo bili dosta borbeni i to veseli, ali smo opet olako primili dva pogotka. Pokazali smo i neke stvari na kojima smo inzistirali u pripremama. Međutim, moramo više željeti zabiti gol. Kao da nam nedostaje više gladi za golom… – kaže Andrej Prskalo.


Opatijci otvaraju proljeće ogledom protiv Marsonije za tri dana na Kantridi (15 sati).


Zahtjevna liga




Opatijska momčadi sastavljena je uglavnom od iskusnih igrača koji jako dobro znaju da su pripremne utakmice jedno, a one prvenstvene – drugo. Osim toga, iskusni igrači se nerijetko u prijateljskim susretima znaju malo štedjeti pa je i to možda razlog zbog kojega Crno-bijeli nisu puno pobjeđivali ove zime.


– Moguće da je to razlog. Osim toga, trener je svima davao priliku. Vjerujem da ćemo biti pravi onda kada to bude najviše trebalo.


Kvaliteta igračkog kadra u opatijskoj svlačionici nije bila upitna ni jesenas, možda je tek nedostajalo vremena za uigravanje.


– Uhvatili smo pravi ritam tek nakon četvrtog, petog kola. Zato smo i dosta igrali ove zime. Vjerujem da ćemo, za razliku od jeseni, krenuti kako treba otpočetka.


Liga je puno zahtjevnija, kompetitivnija nego što se možda na prvi pogled čini.


Druga NL nije baš lagana. Ima dosta iskusnih ekipa kao što su Jadran Ploče, Mladost Ždralovi, Zrinski Jurjevac… Osim toga, svi su se ove zime pojačavali, puno ekipa se želi plasirati u ligu više. Liga je dobra, čvrsta, i svatko svakoga može dobiti.


Imena nisu jamstvo


Opatijci se nadaju na proljeće uključiti u borbu za treće mjesto, vodeći Zrinski i drugoplasirane Sesvete ipak imaju značajniju bodovnu prednost.


– Opatija, s igračkim imenima koja imamo, sigurno pripada krugu prvih triju momčadi u ligi, ali imena u nogometu nisu jamstvo uspjeha. Samo ako budemo pravi, homogeni i kompaktni, možemo se priključiti vrhu.


Sastav trenera Zorana Bogolina jesenas je bio na dobrom putu, zaredao je pobjedama, a onda izgubio domaći derbi protiv Zrinskog iz Jurjevca.


– To nam je uz poraz od Trnja bio jedini kiks u prvom dijelu sezone. U toj utakmici imali smo dominaciju, a primili smo na kraju gol iz prekida. Mislim da nisu zaslužili tri boda, no to je tako u nogometu. Ponekad ti lopta uzme, a ponekad vrati. Sada se treba fokusirati na proljeće. Ako budemo pravi, vjerujem da možemo doći do ciljeva koje klub od nas očekuje. Moramo za početak sve napraviti da u petak dobijemo Marsoniju – rekao je Prskalo.