Druga HNL

Vratar nogometaša Opatije uoči ogleda s Jarunom: “Vjerujem da napokon možemo doći do sva tri boda”

Carlo Berković/Foto Arhiva NL

Carlo Berković/Foto Arhiva NL

Jednostavno nas između ostaloga neće gol, a malo nam je i sreća okrenula leđa. Malo nedostaje da se pokrenemo - tvrdi Berković



RIJEKA Nogometaši Opatije danas će od 15 sati na Kantridi krenuti u još jednu misiju pod radnim naslovom – iskupljenje. Opatijci su prošloga vikenda teško stradali na gostovanju kod Rudeša, prosuli sve ono dobro što su tjedan dana ranije pokazali u domaćem ogledu protiv Varaždina i doveli se u situaciju da im ishod svake iduće utakmice, počevši od današnje s Jarunom, može bitno odrediti smjer u kojem će ići ove jeseni. Crno-bijeli su se nadali iskoraku prema vrhu Druge HNL, a budući da su u deset kola upisali svega dvije pobjede, ljestvica neumoljivo sugerira da ih svega tri boda dijele od posljednjeg Intera. Trener Zoran Bogolin u današnjem ogledu neće moći koristiti ozlijeđenog veznjaka Bojana Kneževića, a budući da prakticira česte promjene na vratima, danas se od prve minute na toj poziciji umjesto Vice Baždarića očekuje Carlo Berković.


– Protiv Rudeša stvarno nije bilo dobro, jednostavno smo ih previše respektirali i previše smo se povukli – govori Berković. – Sigurno možemo puno bolje, a to moramo pokazati protiv Jaruna i pobjedom krenuti prema vrhu. Činjenica je da je liga kvalitetom podjednaka, da svako može svakoga dobiti i da su još uvijek bodovne razlike relativno male. Lošije smo ušli u sezonu, no nadam se i vjerujem da ćemo do kraja jesenskog dijela sezone ostvariti dovoljno bodova da se priključimo borbi za mjesta pri vrhu ljestvice.


Od momčadi u kojoj ima dosta prvoligaškog, pa i europskog igračkog iskustva, to se i očekuje. Opatijci definitivno po kvaliteti ne spadaju u donji dom Druge HNL.




– Kao ekipa smo odlični. Svi se znamo od ranije, većina igrača je prošla kroz omladinski pogon Rijeke, a tu su i kvalitetni igrači sa strane koji su se dobro uklopili. Jednostavno nas između ostaloga neće gol, a malo nam je i sreća okrenula leđa. Malo nedostaje da se pokrenemo. Recimo, protiv Varaždina smo imali vodstvo 2:0, a na kraju je završilo 2:2. Šteta… – dodaje Berković, koji o Jarunu ima jako dobro mišljenje.


– Novaci su u ligi, ali to je prava zagrebačka ekipa, uglavnom sastavljena od školovanih igrača Dinama i Lokomotive. Dobro igraju, imaju pored dosta mladih igrača i nekoliko iskusnijih. Ipak, vjerujem da smo mi kvalitetniji i da možemo napokon doći do troboda.


Bilo bi poželjno jednu utakmicu završiti bez primljenoga gola, a to se u slučaju Opatije pokazalo kao dobitni recept. Obje ovosezonske pobjede ostvarene su s »nulom« u rubrici primljenih zgoditaka.


– Istina, primamo dosta golova, ali u konačnici najbitnije su pobjede i bodovi. Mislim da je u ovom trenutku najmanje važno koliko zabijamo i koliko primamo golova, jedino bitno je da osvojimo tri boda – poručio je Berković.



Standings provided by SofaScore LiveScore