Istra 1961 vs. Rijeka

Vratar Bijelih uoči susjedskog derbija: “Rijeka zaslužuje više i u skladu s time ćemo se ponašati u Puli”

Zlatko Horvat

Nediljko Labrović/M. LEVAK

Nediljko Labrović/M. LEVAK

Bitno je da u obrani odigramo kompaktno, da cijela momčad sudjeluje u obrani - rekao je Labrović



RIJEKA  Slaven Belupo je prekjučer pobjedom nad Goricom (2:1) učvrstio drugo mjesto na ljestvici SuperSport HNL-a, gdje se protekle nedjelje mogla naći Rijeka da je osvojila tri boda protiv Koprivničanaca. Slaven Crnjak je pogotkom u 70. minuti donio pobjedu Slaven Belupu (0:1), a na Rujevici se zakotrljala lavina događaja. Dragan Tadić je ostao bez posla, a momčad Rijeke u ruke je dobio njegov asistent i Fausto Budicin, koji je pola prošle sezone vodio – Puljane. Budicin se vraća u rodni grad i u klub u kojem je igrao i bio trener s nadom da će ostvariti pozitivan rezultat i – ostati u sedlu. U slučaju poraza i »fenjera«, i Budicin će verojatno postati – bivši. Budicin je fokusiran na ono što se događa na terenu, na kojem bi i igrači trebali pružiti više. Počevši od »jedinice« Nediljka Labrovića.


– Mi smo najprije profesionalci i svaki trening obavljamo maksimalno.


Naše je da se ne bavimo drugim pitanjima, već da »govorimo« na terenu. Nadam se da ćemo i momčad i ja danas navečer dosta kvalitetno odgovoriti na to – kaže Nediljko Labrović, riječki čuvar mreže nakon smjene na klupi. – Kroz tjedan smo dosta dobro trenirali pod Budicinovim vodstvom. Momci su maksimalno angažirani. Čeka nas jako teška utakmica, no gledajući na tjedan i kako smo reagirali, mogu reći da idemo na pozitivan rezultat.


Osječka opomena




Istra 1961 je srušila Osječane, osvojila bod na Šubićevcu i u pozitivnom je nizu, za razliku od Rijeke. No, činjenica da u posljednjih 18 međusobnih prvenstvenih dvoboja Puljani nisu uspjeli doći do pobjede nad Riječanima, također nešto govori. Bit će lakše ako Labrović mrežu sačuva netaknutom.


To mu je uspjelo na otvaranju sezone, u pobjedi na gostovanju na Šubićevcu (0:1).


– Bitno je da u obrani odigramo kompaktno, da cijela momčad sudjeluje u obrani. Ta kompaktnost je glavna stavka koja nas može gurati prema utakmicama bez primljenog pogotka, ali i prema zabijanju golova.


U dvoboju sa Slaven Belupom dobro je funkcionirala obrana s tri igrača otraga. Tadić se prilagodio Koprivničancima. Ukoliko se Budicin prilagodi Puli 1961, Bijeli će se vratiti obrani s četri igrača ispred Labrovića.


– Uoči utakmice dodatno ćemo utvrditi trenerove zamisli…


Nije to bio jednostavan tjedan ni za koga na Rujevici. Ni za navijače, ni za struku, ni za igrače. »Drosina« donosi puno odgovora.


– Svjesni smo situacije u kojoj se nalazimo, znamo da nije bajna. Rijeka zaslužuje više i u skladu s time ćemo se ponašati u Puli: dati maksimum, sto posto, opravdati povjerenje navijača, ne samo za prošlo kolo, već kroz cijelu ovu sezonu. S jednom dobrom, muškom utakmicom i stopostotnim angažmanom, idemo na pozitivan rezultat.


Katar


Puljani su srušili Osijek pogotkom Alžirca Monsefa Bakrara, na kojeg će Bijeli morati obratiti posebnu pozornost.


– Sve se detektira i prati, nismo pogledali samo tu utakmicu. Pratimo ih cijele sezone kako igraju, u kojem sistemu, u čemu su najjači. Sve se detaljno analizira. S te strane bit ćemo pokriveni. Bakrar je kvalitetan, ne samo on, ali sve će ovisiti o nama i kakvi ćemo biti i kakav će biti naš angažman. Svjesni smo situacije, ali s jednim pozitivnim zaletom dočekujemo utamicu. Imamo priliku u dvije utakmice, s Pulom 1961 i Varaždinom, ostvariti dobar rezultat i uzlet uoči Dinama.


Labrović je u lipnju bio na klupi rezprezentacije Hrvatske na utakmicama Kupa nacija. Približava se Svjetsko prvenstvo, 91 dan je do početka… Bila bi velika stvar naći se među putnicima u Katar.


– To je cilj svakog golmana u Hrvatskoj… Na meni je samo nastaviti raditi i dalje, poboljšavati se u svakom segmentu pa ako izbornik Zlatko Dalić odluči da sam ja taj koji bi trebao biti među putnicima za Svjetsko prvenstvo – super. Ako ne, treba dalje nastaviti još jače raditi. To je jedini recept.



Standings provided by SofaScore LiveScore