Marcin Oleksij

Vozač bagera ne vjeruje da je osvojio FIFA-inu nagradu za najljepši gol. Fenomenalan je, pogledajte

Portal Novi list

Foto Reuters

Foto Reuters

Pobijedio je finaliste Dimitrija Payeta i Richarlisona za tu prestižnu nagraduPoljski nogometaš bez jedne noge Marcin Oleksij još uvijek ne može vjerovati da su njegove škarice osvojile FIFA-inu nagradu Ferenc Puskas za najljepši gol, pobijedivši finaliste Dimitrija Payeta i Richarlisona za tu prestižnu nagradu.


Oleksij kombinira nogomet s punim radnim vremenom kao vozač bagera.


“Pozivam Roberta Lewandowskog na trening. Pokazat ću mu kako se zabijaju lijepi golovi”, našalio se.


“Rekao sam si: Nemoj pustiti suzu”
Oleksijev spektakularan udarac iznad glave u nogometu za amputirane igrače navijači i eksperti panelisti glasovali su ispred Richarlisonovog akrobatskog voleja na Svjetskom prvenstvu za Brazil protiv Srbije i Payetovog dalekometnog udarca za Olympique de Marseille protiv PAOK-a u Konferencijskoj ligi.


GOL POGLEDAJTE OVDJE.


“Doći će vrijeme da povjerujem što se dogodilo”, rekao je Oleksy u utorak nakon što je sletio natrag u Varšavu.“Ali jako sam sretan. Uspio sam iza sebe ostaviti Payeta, Richarlisona, Kyliana Mbappea.


Zapravo sam osjetio malo straha kad sam otišao po nagradu, bilo je toliko mnogo emocija. Prvo sam spustio glavu, dva puta duboko udahnuo i kazao- nemoj pustiti suzu”, kazao je Oleksij.


“Dakle, možeš pobijediti Mbappea?”


On je postao prvi amputirac koji je osvojio nagradu.


 


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 


Objavu dijeli Pensá en Fútbol (@pensaenfutbol)“Pogledao sam publiku i pomislio: ‘Dakle, možeš se natjecati s Mbappeom? Da, možeš! Moguće je pobijediti protiv njega? Da!”, rekao je kasnije na konferenciji za novinare.


Mbappe, čiji je drugi gol protiv Argentine u finalu Svjetskog prvenstva bio na prvom popisu od 11 kandidata, bio je među onima koji su prvi čestitali poljskom igraču, priznao je Oleksij.


“Bila je čast biti nominiran za nagradu Puskas. Čestitke @airoleksy, tvoj cilj je remek-djelo i ti si inspiracija za sve nas!”, napisao je Richarlison na Instagramu, uz svoju sliku s Oleksyjem.