Vlasnik Newcastlea

Vlastiti pretplatnici mu nisu dolazili na utakmice, a sada je poslao uposlenike na godišnji

Hina

Mike Ashley/Foto REUTERS

Mike Ashley/Foto REUTERS

LONDON Newcastle United je postao prvi engleski prvoligaš koji je članove svog neigračkog osoblja stavio na privremeni godišnji odmor kao odgovor na krizu uzrokovanu pandemijom koronavirusa.Kako javlja BBC, direktor Newcastlea Lee Charnley je obavijestio osoblje mailom u ponedjeljak o odluci koja je donesena za dobrobit klupske budućnosti.

Newcastle se priključio drugoligašima Birmingham Cityju i Millwallu u koji su veći dio svojih djelatnika, uz izuzetak igrača i stožera prve momčadi, poslali na goodišnji odmor.


Britanski ministar financija Rishi Sunak je početkom mjeseca najavio da radnici na odmoru mogu tražiti 80 posto plaće do 2,500 funri mjesečno u sklopu plana za očuvanje radnih mjesta u krizi s koronavirusom.


Vlasnik Newcastlea Mike Ashley, koji posjeduje veći dio udio kluba, nije popularan kod navijača od kojih su tisuće izbjegavale dolaske na utakmice ove sezone u znak prosvjeda protiv njegovog vlasništva. 
Ashley se našao na udaru kritika ovaj mjesec kada su određenom broju navijača naplaćene godišnje ulaznice za sljedeću sezonu iako je ova sezona suspendirana.


Ashley se prošli tjedan ispričao navijačima , a onda je od vlade tražio da mu dopusti da ostavi otvorenima svoje trgovine sa sportskom opremom iako su sve trgovine zatvorene zbog pandemije koronavirusa.