Zauvijek Maradona!

VJEČNO HVALA, VJEČNI DIEGO: Svijet oplakuje nogometaša dodirnutog božanskim talentom. Navijači su ga voljeli kao boga. Evo kako su se od Maradone oprostili njegovi klubovi!

P. N.

Diego Armando Maradona/Foto REUTERS

Diego Armando Maradona/Foto REUTERS

Navijači klubova za koje je igrao doživljavali su ga kao božanstvo. I doslovno, u Argentini postoji Maradonina Crkva, registrirana vjerska organizacija. Evo kako su se od velikog Diega oprostili njegovi klubovi.Svijet oplakuje genijalnog nogometaša, koji je za mnoge bio veći od nogometa. Svijet oplakuje Diega Armanda Maradonu, nogometaša dodirnutog božanskim talentom, buntovnika i otpadnika. Da je bio voljen na svim meridijanima i paralelama govori već jedan pogled na društvene mreže, od Južne Amerike do Europe, od Afrike do Australije.


Diego Armando Maradona bio je nogometno utjelovljenje borbe siromašnih protiv bogatih, malih protiv velikih, ausajdera protiv favorita.


Navijači klubova za koje je igrao doživljavali su ga kao božanstvo. I doslovno, u Argentini postoji Maradonina Crkva, registrirana vjerska organizacija. Evo kako su se od velikog Diega oprostili njegovi klubovi.
Vječni Diego, stoji na službenom Facebook profilu Argentinos Juinorsa, iz kojeg je Maradona krenuo na svoj put prema zvijezdama.Vječno ti hvala, vječni Diego, stoji na službenim facebook stranicama argentinskog Boca Juniorsa.Hvala ti za sve Diego, napisali su na facebook stranicama Barcelone.


 Svijet čeka naše riječi, ali nema riječi koje bi opisale bol koju osjećamo. Vrijeme je tugovanja, piše na stranicama Napolija.Heroj jedne zemlje i nogometa uopće. Jedan od najvećih igrača koji su proslavili nogomet. Sretni smo što smo uživali u tvojim igrama. Dego Armando Maradona – zauvijek, vječno, stoji na stranicama španjolske Seville.Nema riječi…, napisali su na stranicama Newell’s Old Boys.Zbog, zbogom veliki Diego. Učinio si nogomet neizmjerno bogatijim, a vrijeme u kojem živimo ljepšim. Zbogom Diego!