Zanimljiva anketa

Više od 250 tisuća navijača biralo je najboljeg stranca u Premier ligi svih vremena i nije odabralo Cristiana Ronalda

Portal Novi list

Cristiano Ronaldo/Foto REUTERS

Cristiano Ronaldo/Foto REUTERS

Portugalac je na drugom mjestu sa 14 posto glasova



RIJEKA BBC je na svojim stranicama zaključio anketu u kojoj je tražio odgovor na pitanje: Tko je najbolji stranac koji je ikada igrao u Premier ligi? Više od 250 tisuća navijača je glasovalo i ne, nije izabralo – Cristiana Ronalda. Portugalac bio blizu toj laskavoj titulu, ali ipak nije odnio pobjedu u toj konkurenciji.


Cristiano Ronaldo je dobio 14 posto glasova, te zauzeto drugo mjesto. Očito navijači nisu tako jako vrednovali njegovih više od 300 nastupa i 150 golova za Manchester United. Ispred njega je – Thierry Henry, jedan od trojice Francuza u izboru “Top 5”.


Bivši napadač Arsenala sakupio je čak 45 posto glasova, a vjerojatno najviše zbog toga što je predvodio generaciju “Topnika” koja je u sezoni 2003./04. osvojila titulu bez poraza. Tu generaciju nazvali su tada – nepobjedivi. Osim toga Henry je četiri puta bio najbolji strijelac lige, tri godine zaredom.




Treći je Eric Cantona (Manchester United; 12 posto glasova), četvrti Sergio Aguero (Manchester City, 8 posto glasova), a peti Didier Drogba (Chelsea; 6 posto glasova).