Derbi na Poljudu

VIRTUALNI “RAT” Kada bi barem igrači Hajduka i Dinama bili na razini lucidnog prepucavanja po društvenim mrežama

Ivana Vaupotić

Igor Tudor, Nenad Bjelica, Lovro Majer i Mijo Caktaš/Foto PIXSELL

Igor Tudor, Nenad Bjelica, Lovro Majer i Mijo Caktaš/Foto PIXSELL



ZAGREB Bude li maštovitost današnjeg izdanja derbija HT Prve lige na razini nedavnog međusobnog prepucavanja Hajduka i Dinama na društvenim mrežama, gledatelji na Poljudu mogli bi doživjeti veliku utakmicu. Virtualnu bojišnicu otvorili su Splićani, koji su na svoju službenu Facebook stranicu stavili pjesmu ‘Piši mi’. Riječ je o jasnoj aluziji na žalbu iz Maksimirske 128 zbog suspenzije Nenada Bjelice, koju je Dinamo poslao poštom, kako bi prolongirao njeno izvršenje.


Modri su, pak, uzvratili teškom artiljerijom. Na službenoj Facebook stranici Dinama osvanula je pjesma ‘Zeko i potočić’, uz upute za svoje navijače: »Svi koji putujete u Split na utakmicu toplo se odjenite obzirom na -14°C s tendencijom daljnjeg padanja temperature u večernjim satima!« Suvišno je isticati da spomenuta brojka iznosi bodovni zaostatak Hajduka za liderom HT Prve lige.


Tu je došlo do skidanja rukavica. Hajduk je zatim objavio pjesmu ‘Pismo ćali’, uz potenciranje stiha: »Svak’ mi se ruga da si uteka…«. Čak i oni koji površno prate nogomet znaju da se, u tom slučaju, na sredini splitskog ciljnika nalazi najpoznatiji stanovnik Međugorja, koji na taj način izbjegava hrvatske pravosudne organe.




U nedostatku lucidnijih rješenja, Dinamo je posegnuo za snimkama golova iz svojih recentnih pobjeda na Poljudu, servirajući pjesmu u ‘Krivo je more’ stihove: »Jel’ moguće da netko me sabotira?« Treneri se, pak, nisu dali upecati na tu udicu.


– To je simpatična uvertira, ali neka na tome i ostane. Što se moje kazne tiče, samo sam iskoristio svoje zakonske mogućnosti. Slično je bilo i prije dvije godine, kada se Hajduk žalio zbog kazne zatvaranja stadiona pa je izvršenje kazne odgođeno – poručio je Bjelica.


Njegov splitski kolega u startu je istaknuo da niti ne zna o čemu se radi.


– Ne znam, nisam to vidio.Takve stvari su dio folklora i neka bude malo prepucavanja, ali da sve prođe u fer duhu. Uvijek volim reću da je teren mjerilo svega. Idemo tamo vidjeti tko je bolji – rekao je Igor Tudor.