Modrićev nasljednik

Virgil van Dijk izabran je za najboljeg igrača prošle sezone

Hina

Virgil van Dijk/Foto REUTERS

Virgil van Dijk/Foto REUTERSMONTE CARLO Branič europskog prvaka Liverpoola, nizozemski reprezentativac Virgil van Dijk izabran je za najboljeg igrača u sezoni 2018/19. po izboru Europskog nogometnog saveza (UEFA), objavljeno je tijekom ždrijeba skupina Lige prvaka u Monte Carlu u četvrtak.


Van Dijk, koji je prije u siječnju prošle godine stigao u Liverpool iz Southamptona za tada rekordnu odštetu od 75 milijuna funti za braniča, tako je naslijedio kapetana hrvatske reprezentacije Luku Modrića koji je dobio tu nagradu za prošlu sezonu.


Dodjela UEFA-inih nagrada za prošlu sezonu protekla je u znaku igrača Liverpoola, Van Dijk je uz nagradu za najboljeg igrača dobio i nagradu za najboljeg braniča sezone, a njegov suigrač Allison Becker dobitnik je nagrade za najboljeg vratara sezone. Jedine dvije nagrade koje nisu dobili igrači Liverpoola su one za najboljeg veznjaka sezone, koju je dobio donedavni igrač Ajaxa, a sada član Barcelone Frenkie de Jong, te za najboljeg napadača sezone koju je dobio Barcelonin Lionel Messi.
Za najbolju igračicu prošle sezone izabrana je članica engleske reprezentacije u francuskog Lyona Lucy Bronze.