Englesko prvenstvo

VIDEO Thomas Tuchel nema dobre vijesti nakon brutalnog starta na Mateu Kovačić zbog čega vjerojatno neće igrati u finalu FA Kupa

Portal Novi list

Mateo Kovačić/Foto REUTERS

Mateo Kovačić/Foto REUTERS

Nije dobro, bol je prisutna. Riječ je o gležnju s kojim je već imao problema - izjavio je Tuchel



LONDON Nogometaši Manchester Cityja napravili su još jedan korak ka obrani naslova prvaka Engleske uvjerljivom 5-1 (3-1) gostujućom pobjedom protiv Wolverhampton Wanderersa u zaostaloj utakmici igranoj u srijedu uz briljatnu predstavu Kevina De Bruynea. Chelsea je praktički osigurao jedno od prva četiri mjesta koja vode u Ligu prvaka sljedeće sezone 3-0 (1-0) gostujućom pobjedom protiv Leeds Uniteda, ali tu pobjedu je ozljedom “platio” hrvatski reprezentativni veznjak Mateo Kovačić. Na njegov gležanj je žestoko startao Daniel James u 24. minuti te mu je sudac Taylor opravdano pokazao crveni karton. Kovačić je ostao na travnjaku još pet minuta, ali je onda morao biti zamijenjen.


Trener “Bluesa” Thomas Tuchel  nakon utakmice je konstatirao kako je gležanj hrvatskog reprezentativca u prilično lošem stanju.


– Nije dobro, bol je prisutna. Riječ je o gležnju s kojim je već imao problema. Nadam se da sam u krivu, ali bojim se da Kovačić neće nastupiti u finalu FA kupa.  Vrlo izvjesno je da neće igrati. To su jako loše vijesti za nas. On nam je ključan igrač i vidjeli ste koliko nam znači – rekao je Tuchel.




Brutalan start na Kovačićev gležanj možete pogledati OVDJE.