Brdo emocija

VIDEO Pogledajte ludilo koje je nastalo kada se njemački velikan vratio u Bundesligu

Portal Novi list

Foto REUTERS

Foto REUTERS

Klub je unatoč povratku na bundesligašku scenu u nezavidnom trenutku. Zbog napada Rusije na Ukrajinu i nametnutih sankcija ostao je bez sponzora - Gazrpoma



GELSENKIRCHEN Schalke 04 se vratio u Bundesligu. Ovaj njemački velikan (drugi klub u Njemačkoj po broju članova-navijača, treći u svijetu!) domaćom pobjedom nad St. Paulijem (3:2) i matematički je osigurao promociju nakon što je prošle sezone neslavno ispao. St. Pauli je vodio 2:0 golovima mladog hrvatskog reprezentativca  Igora Matanovića,  no domaći su na radost dupke ispunjenih tribina napravili preokret i vratili se u elitni rang njemačkog nogometa.  Terrode je golovima u 47. minuti iz kaznenog udarca i 71. minuti izjednačio na 2:2, da bi pobjednički gol postigao Zalazar u 78. minuti.


Igor Matanović

Igor Matanović je rođen u Njemačkoj, ali je 2017. godine odigrao tri utakmice za hrvatsku U-14 reprezentaciju. Ipak, tijekom 2020. godine je odigrao nekoliko utakmica za njemačke selekcije do 17 i do 18 godina, no nedavno se ipak odlučio kako će ubuduće igrati za Hrvatsku, pa bi ga izbornik naše U-21 reprezentacije Igor Bišćan mogao uskoro pozvati u kadar.


 



Klub je unatoč povratku na bundesligašku scenu u nezavidnom trenutku. Zbog napada Rusije na Ukrajinu i nametnutih sankcija ostao je bez sponzora – Gazrpoma – što će sigurno zakomplicirati situaciju oko financiranja kluba u prvoligaškom društvu. Schalke je inače šest puta osvajao titulu prvaka.


Ovom pobjedom vodeći Schalke je stigao do učinka od 62 boda, pet više od drugog HSV-a, trećeg Darmstadta i četvrtog Werdera. Prva dva mjesta nose direktan plasman u Bundesligu.


 


 


 


Foto REUTERS