Povratak stare slave

VIDEO Nekadašnji dvostruki prvak Europe je nakon više od 20 godina blizu povratka u Premier ligu

Hina

Foto REUTERS

Foto REUTERS

Nogometaši Nottingham Foresta i Huddersfield Towna igrat će 29. svibnja na stadionu Wembley za posljednje mjesto koje vodi i elitni razred engleskog nogometa, Premiership



LONDON  Nogometaši Nottingham Foresta i Huddersfield Towna igrat će 29. svibnja na stadionu Wembley za posljednje mjesto koje vodi i elitni razred engleskog nogometa, Premiership.


Fulham i Bournemouth su izborili direktan plasman u elitno društvo, a još jedna karta dijeli se u dodatnim kvalifikacijama u čijem će finalu igrati Huddersfield Town i Nottingham Forest.


Nottingham Forest je finale izborio nakon što je boljim izvođenjem jedanaesteraca pobijedio Sheffield United sa 3-2.




Forest je u prvoj utakmici na gostovanju pobijedio sa 2-1, no Sheffield United je večeras uzvratio identičnom pobjedom. Domaćin je poveo u 19. minuti golom Brennana Johnsona, izjednačio je Morgan Gibbs-White u 47. minuti, da bi pobjedu gostiju osigurao John Fleck u 75. minuti.


Kako u produžetku nije bilo golova, pitanje pobjednika je razriješeno udarcima s bijele točke, a junak je postao vratar Foresta Brice Samba koji je obranio tri jedanaesterca i to Oliveru Norwoodu, Conoru Hourihaneu i Morganu Gibbsu-Whiteu. Kod domaćina jedino je Joe Lolley bio neprecizan. Filip Uremović nije nastupio za Sheffield United.


Nottingham Forest će u finalu igrati protiv Huddersfield Towna koji je u dvije polufinalne utakmice bio bolji od Luton Towna.


Nakon što je prvi susret završio 1-1, Huddersfield Town je u ponedjeljak u uzvratnom susretu na svom terenu slavio sa 1-0, a pogodak odluke zabio je Jordan Rhodes u 82. minuti.