Kraljevski tretman

VIDEO Damir Kreilach produžio ugovor s Real Salt Lakeom, a iz kluba su poručili: “Long live the king”

Portal Novi list

Foto Facebook FC Real Salt Lake

Foto Facebook FC Real Salt Lake

Bivši kapetan Rijeke postao je svojevrsna ikona tog MLS ligaša



RIJEKA Vijest tjedna u MLS ligašu Real Salt Lakeu nije težak domaći poraz od vodećeg St. Louisa već produžetak ugovora s – Damirom Kreilachom. “Long live the king”, “Jedan, jedini…” samo su neki od poruka na službenom Facebook profilu kluba koji su popratili produženje ugovora s kapetanom i svojevrsnom klupskom ikonom do 2024. godine.


Preskočio je gotovo cijelu prošlu sezonu  zbog ozljede, u zraku su visjele crne slutnje, no nekadašnji kapetan Rijeke se vratio na travnjak početkom ove sezone i pobjedničkim pogotkom u Vancouveru pokazao da u 33. godini još ima što dati nogometu i klubu u čijem dresu je upisao 140 nastupa i postigao 49 pogodaka uz 19 asistencija.


– Oduševljeni smo što možemo zadržati “Damija”. Presretni smo što će Damir, fenomenalni vođa i osoba, ostati privržen našoj organizaciji – poručili su iz kluba.




Kreilach je u Salt Lake City stigao iz Berlina, odnosno drugoligaša Uniona, u veljači 2018. godine. Ovo mu je šesta MLS sezona, a u prethodnih pet je triput osvojio klupsku Zlatnu kopačku (2018., 2019., 2021.) kao vodeći strijelac kluba. Osim toga dobio je prije dvije sezone i kapetansku traku što je još jedna  potvrda njegovih ljudskih kvaliteta.