Bio je to rođendanski susret

VIDEO Ćiro u zadnjem intervjuu za Novi list: ‘Znam da ću jednom voditi reprezentaciju anđela…’

Portal Novilist.hr

Foto Davor Kovačević

Foto Davor Kovačević

Vodio sam jedan buran život, ali sam napravio nešto na što sam ponosan, rekao nam je ĆiroMiroslav Ćiro Blažević, nažalost, nije dočekao proslaviti svoj 88. rođendan. Preminuo je samo dva dana prije njega od posljedica raka s kojim se borio godinama.


Legendarni izbornik posljednji je put u Studiju 20A gostovao prije skoro godinu dana, točno na svoj 87. rođendan. S našim Edijem Prodanom otvoreno je razgovarao o bolesti s kojom se bori.


“Potužit ću ti se. Jako se borim, ali to je jedna opaka bolest, koja zasad nije još zaustavljena. Kemoterapija će biti presudna, a ja se nekako ponašam kao da mi ništa nije”, rekao je Ćiro.
Kazao je da bije tešku bitku.


“Tešku bitku bijem, liječenje bi trebalo pokazati uspijevam li u tome. Ja sam kao vjernik svjestan svega, pa i toga da ću jednom voditi reprezentaciju anđela. Vjernik sam i bit će kako Bog odluči, Ako mu se učini da tamo gore đavoli pobjeđuju anđele, zvat će mene za trenera da ja to malo posložim”, našalio se.


Ustvrdio je i da među živima više nema velikog broja njegovih nogometnih suvremenika – od Tomislav Ivića i Otta Barića do Vlatka Markovića.


“Mnogi odlaze tako da se u tom smislu osjećam nekako usamljen, nema onih koji mogu potvrditi moje povijesne nogometne priče”, pojadao nam se Ćiro.


Kazao je da neće žaliti ako ode.


“Nemam razloga da puno žalim ako odem. Sve ću učiniti da ne odem. Vodio sam jedan buran život, ali sam napravio nešto na što sam ponosan. Narod to priznaje, na svakom koraku ja osjetim simpatije i solidarnost. Svi žele da ozdravim i hvala svima na tome”, zaključio je Miroslav Blažević Ćiro, koji je Kvarner na kojem je živio posljednjih godina zvao “najljepšim ćoškom svijeta”.