Veldin Hodža

Veznjak Rijeke strijelac i asistent u pobjedi U-21 reprezentacije na Farskim otocima: “S nestrpljenjem čekamo sljedeće utakmice”

Denis Frančišković

Veldin Hodža/Foto PIXSELL

Veldin Hodža/Foto PIXSELL

Svi priželjkujemo plasman na završnicu Europskog prvenstva - kaže Hodža



RIJEKA  Daleko gostovanje, četiri pogotka i pobjednički start, u tri kratke rečenice Hrvatski nogometni savez ocrtao je slavlje U-21 reprezentacije u golijadi na Farskim Otocima. I mlade Vatrene je, poput Rijeke, nedavno u ogledu s Torshavnom čekao dalek put. Ali isplatilo se. Startna pobjeda izabranika Dragana Skočića u skupini G za Europsko prvenstvo 2025. u Slovačkoj svakako je ohrabrujuća iako protiv nedorasla protivnika koji je pak pobijedio Bjelorusiju (3:2) u gostima i remizirao s Andorom (2:2) u skupini u kojoj su još puno ozbiljniji Portugal i Grčka.


Hrvatska je do odmora vodila 0:2 golovima Šimića i Hodže, potom je Beljo još jednom pogodio mrežu domaćih koji su se vratili u život dvama golovima i pet minuta prije kraja zakomplicirali hrvatsku završnicu. No Ljubičić je u nadoknadi četvrtim pogotkom odagnao dileme.


– Drago mi je zbog pobjede i što smo ciklus kvalifikacija otvorili s tri boda. Nadam se da ćemo i nastaviti u tom ritmu – kaže Veldin Hodža, prvotimac Rijeke na poziciji zadnjeg veznog, strijelac drugog gola i asistent Ljubičiću za potvrdu pobjede. Igrao je vezi s Lisicom, Bukvićem i Sigurom, iza napadačkog trojca Šimić, Beljo, Biuk.




Posebno atraktivan bio je Hodžin gol s 18 metara u gornji vratarev kut.


– Naravno, sretan sam zbog gola i asistencije, ali to je manje važno, bitna je momčad i naša pobjeda. Imamo jako dobru atmosferu u momčadi, pogotovo još kad se osvoje bodovi. Sve su to dobri ljudi i igrači, stvarno mislim da smo dobri i s nestrpljenjem čekamo sljedeće utakmice – dodaje Rijekin veznjak.


U sljedećem ciklusu Hrvatska u listopadu prvo gostuje kod Grčke (13. listopada) pa ugošćuje Bjelorusiju (17. listopada).


– Čekaju nas zanimljive utakmice s dobrim protivnicima, ali ako budemo imali kvalitetan pristup i energiju, vjerujem da neće biti problema. Svi priželjkujemo plasman na završnicu Europskog prvenstva – zaključuje Hodža koji se nakon puta vraća u konkurenciju za subotnji derbi s Osijekom na Rujevici.