Prva NL

Veznjak Orijenta uoči gostovanja na Šubićevcu: “Dugo smo bez pobjede, ali vjerujemo u sebe”

Ivan Volarić

Marko Putnik/Foto A. KRIŽANEC

Marko Putnik/Foto A. KRIŽANEC

Ako budemo pravi, mislim da možemo uzeti ne samo bod, već i sva tri - rekao je Marko Putnik



RIJEKA  Nogometaši Orijenta danas će od 17 sati na Šubićevcu, u neuobičajenom terminu ponedjeljkom, odraditi pretposljednji susret u prvom dijelu sezone. Krimejčani su na posljednje ovogodišnje gostovanje otputovali bez duže odsutnih braniča Milanovića i Tadejevića u nadi da mogu iznenaditi favoriziranog domaćina, te na taj način malo popraviti tanak bodovni učinak ove jeseni. Crveni su u 15 kola osvojili tek mršavih 12 bodova, srećom po njih Solin i BSK su osvojili bod manje pa Orijent, neovisno o ishodu današnjeg ogleda, neće posljednji ogled ove jeseni dočekati na prvoligaškom dnu.


– Šibenik je dobar protivnik, čeka nas teško gostovanje, ali smatram da imamo šanse – govori Marko Putnik, veznjak Orijenta. – Situacije je kakva je, dugo smo bez pobjede, ali vjerujemo u sebe. Trebat će se brzo prilagoditi na uvjete za igru, hibridni travnjak na Šubićevcu i onda pružiti sve od sebe, te pokušati pronaći izlaz iz krize. Šibenčani su posljednju utakmicu izgubili, dakle pokazali su da su ranjivi. Ako budemo pravi, mislim da možemo uzeti ne samo bod, već i sva tri. Osim toga, to smo pokazali kada smo svladali Šibenčane na Krimeji, a i liga je takva gdje svatko može svakoga pobijediti. Vrijeme je da još jače potegnemo.


Orijent je slavio na Šubićevcu prije tri godine kada su Šibenčani zaplovili prema prvoligaškom društvu. Putnik tada još nije bio na Krimeji.




– Nema tu nekog posebnog recepta za uspjeh. Bitno je ići na glavu i na pobjedu. Oni su dobra ekipa, ali pokazali su više puta ove sezone da su ranjivi. Osim toga, i mi smo pokazali da se možemo nositi s najboljim momčadima u ligi. Sve je po meni stvar psihološkog momenta i da uvjerimo sebe da možemo, te to onda odradimo kako treba na terenu – zaključio je veznjak Orijenta.



Standings provided by Sofascore