DRUGA HNL

Veznjak Opatije Filip Fumić nakon pobjede nad Sesvetama: “Ne sumnjam da ćemo biti sve bolji”

Ivan Volarić

VAŽNA POBJEDA – Filip Fumić/Foto: D. KOVAČEVIĆ

VAŽNA POBJEDA – Filip Fumić/Foto: D. KOVAČEVIĆ

Treba uzeti u obzir da smo imali dosta problema s ozljedama i nismo svi prošli kompletne pripreme – napominje 25-godišnji Filip Fumić



RIJEKA Pobjeda nad Sesvećanima na otvaranju proljetnog dijela sezone na Kantridi donijela je dosta toga dobroga i pozitivnog u redovima opatijskog drugoligaša. Ako je remi na Poljudu poljuljao samopouzdanje i vjeru u vlastite mogućnosti, onda je pobjeda i dobra igra protiv Sesveta sasvim sigurno imala potpuno suprotan efekt u redovima »crno-bijelih«.


Tomu je pridonio i kvalitetan suparnik. Sesvete su ostavile jako dobar dojam pod legendarnim stijenama, što samo daje na važnosti opatijskog trijumfa vrijednog ostanka na drugoj poziciji prvenstvene ljestvice.


– Baš smo komentirali sa suparničkim igračima da je utakmica bila otvorena s jedne i s druge strane. Igrao se stvarno dobar nogomet. Na kraju se nama isplatila požrtvovnost i želja, iako, treba pošteno priznati, utakmica je mogla otići i na drugu stranu – govori Filip Fumić, veznjak Opatije, koji se odlaskom Ivora Weitzera polako promovira u lidera momčadi na sredini terena.




Iako su Opatijci odigrali puno zreliju utakmicu nego sedam dana ranije na Poljudu, ponovo su u samom finišu mogli ostati bez punog plijena. Vratar Vanja Iveša »sa sirenom« je obranio zicer Topića i sačuvao tri boda.


– S obzirom na naše iskustvo, morali bismo utakmice sigurnije privoditi kraju. Nadam se da će i to doći kroz utakmice, tek je počeo drugi dio sezone. Sve će to kroz utakmice ići nabolje. Treba uzeti u obzir da smo imali dosta problema s ozljedama i nismo svi prošli kompletne pripreme. Tu moram istaknuti naša dva fizioterapeuta Roberta i Nikolu, koji nas vraćaju u život nakon svake utakmice i ozljede – dodao je nekadašnji junior Rijeke, koji je svojim ulaskom u nastavku utakmice donio ono što se i očekuje od igrača njegova potencijala – kvalitativni pomak u igri momčadi. Ušao je u jednu »mrtvu šansu«, izborio penal za pobjedu…


– Zadovoljan sam svojom igrom, iako uvijek može bolje. Žao mi je zbog propuštene šanse. Uz ovakvu ekipu lako je biti dobar. Uopće ne sumnjam da ćemo biti sve bolji i bolji.


Opatijce idućeg vikenda čeka gostovanje kod »davljenika« Solina.


– Čeka nas teško gostovanje. Pripremit ćemo se za njih i, vjerujem, dobro to odraditi. Idemo dalje utakmicu po utakmicu. Ne opterećujemo se toliko konačnim plasmanom, što ne znači da jednim okom ne pratim konkurente za vrh i njihove rezultate. Mi igrači uvijek želimo biti prvi… – poručio je 25-godišnji veznjak.