Kristijan Glavaš

Veznjak nogometaša Opatije nakon trijumfa nad Dinamom II: “Kada primimo gol, počnemo dobro igrati”

Ivan Volarić

Kristijan Glavaš/Foto Arhiva NL

Kristijan Glavaš/Foto Arhiva NL

Baš je netko u svlačionici spomenuo da bi bilo najbolje da primimo gol u prvoj minuti pa onda imamo dovoljno vremena za dobru igru - kaže Glavaš



RIJEKA Nogometaši Opatije najnovijim preokretom protiv Dinama II stigli su do druge domaće pobjede u seriji od tri utakmice na Kantridi. Opatijci su po sličnom receptu kao i sedam dana ranije protiv Intera, režirali preokret u završnici utakmice kojim su slomili otpor »modrih« nada i tako na najbolji mogući način okrunili još jednu ne osobito dojmljivu, ali svrsishodnu partiju vrijednu ostanka na vrhu drugoligaške ljestvice. Snažan pečat pobjedi udarile su pričuvne snage: Bilobrk, Fumić, Furijan i strijelac izjednačujućeg pogotka Kristijan Glavaš.


– Već i vrapci na grani znaju da imamo široki kadar – govori Kristijan Glavaš, veznjak Opatijaca. – Tko god uđe i tko god igra nema tu ljutnje, krasi nas zdrava konkurencija i to je sigurno jedan od razloga zbog kojega smo na ljestvici tu gdje jesmo.


»Glupo« primljeni golovi postaju polako zaštitni znak momčadi koja je djelovala savršeno u fazi obrane u većem dijelu sezone, a onda je počela primati golove nakon grubih indvidualnih pogrešaka. Tako je bilo i protiv Dinama II.




– Baš smo primili glupi gol – nastavlja Glavaš. – Krivo se odbije lopta, ne ispratimo igrača kako treba… Međutim, kada primimo gol, automatski počnemo dobro igrati. Baš je netko u svlačionici spomenuo da bi bilo najbolje da primimo gol u prvoj minuti pa onda imamo dovoljno vremena za dobru igru.


Možda bi onda bilo najbolje da Opatijci otvore utakmicu – autogolom!


– Mislim da se Iveša ne bi s time složio. Bitno je da dobro reagiramo nakon primljenoga gola. Ako izuzmemo taj gol protiv Dinama II, dobro smo stajali na terenu, a u nastavku reagirali – muški. I sve zajedno je dobro završilo, uostalom, nakon 16 kola imamo 28 bodova na kontu.
Sportski je težiti boljem i višem, no pitanje je je li realno očekivati puno više od ovoga od novaka u drugoligaškom razredu.


– Ne da to nije realno, nego je jako teško očekivati više. Možemo raspravljati o tome igramo li lijep nogomet, međutim, činjenica je da je ova naša igra – efikasna. Ne može biti slučajno da gotovo svaki put utakmicu odvedemo na svoj mlin i zabijemo gol u zadnjim minutama ili pred kraj utakmice. Normalno da mi kao sportaši želimo dobiti svaku utakmicu i sami sebi namećemo imperative u svakoj utakmici.


Koronavirus je sigurno osjetno poremetio formu momčadi i igrača, a povrh svega iza Opatijaca je duga polusezona koja je započela pripremama za drugoligaške kvalifikacije.


– Većina igrača je imala koronu i to se stvarno osjeti. Čim si izvan ritma treninga i utakmica deset dana, to se osjeti taman i da nisi bolestan. S obzirom na sve to, mi jako dobro guramo. Čekamo još da završi ovaj tjedan i mislim da neovisno o ishodu utakmice u Bijelom Brdu možemo reći da je polusezona uspješna.


Gostovanje kod BSK-a je baš pravi ispit za kraj polusezone. Inspirativan suparnik i dobar teren.


– Mislim da bi to mogla biti jako lijepa utakmica za gledatelje. Oni su jako dobra ekipa, imaju najboljeg strijelca lige, novi teren s umjetnom travom… Idemo zaključiti sezonu kako treba. Želja nam je bila oprostiti se od Kantride pobjedom i to smo uspjeli. Neka i na posljednjoj utakmici jeseni bude pozitivan rezultat i nitko sretniji od nas – rekao je Glavaš.