Kristijan Jakić

Veznjak Lokomotive vjeruje da će izostanak navijača za njih biti veliki adut: ‘To je sigurno plus’

Davor Petrović

Foto Marko Prpić PIXSELL

Foto Marko Prpić PIXSELL



ZAGREB – Proslava plasmana u kvalifikacije Lige prvaka brzo je utihnula na Kajzerici. Nakon dva slobodna dana, štićenici Gorana Tomića trenirali su u utorak prijepodne, a zatim i podvečer. Još uvijek su se sabirali dojmovi groznice subotnje večeri u Gradskom vrtu, koja je lansirala Lokose na drugo mjesto.


– Znali smo koliki je bio ulog u toj utakmici s Osijekom. Svi smo bili svjesni da možemo ispisati povijest našeg kluba. Osim toga, na početku sezone svi su nas otpisivali i predviđali nam borbu za ostanak u ligi. Tada stvarno nismo dobro izgledali, ali dizali smo se sa svakom novom utakmicom. To je plod velikog zajedništva i napornog rada svih u klubu – objašnjava Kristijan Jakić, čiji gol je otvorio put prema pobjedi u Osijeku


Današnji dan Lokosima donosi još jedan trening, i to zadnji prije sutrašnjeg odlaska u Šibenik, gdje ih u subotu očekuje finale Kupa s Rijekom.




– Bodovno stanje na prvoligaškoj tablici govori da će to biti vrlo neizvjesna utakmica. Mi imamo jedan jedini bod više od Rijeke. Prema tome, jasno je da u Šibeniku nema favorita. Uz to, za nas je veliki plus što će se igrati bez prisustva gledatelja – dodaje Jakić, kojem će finale Kupa biti zadnja utakmica u dresu Lokomotive.


Naime, plavokosi defanzivni veznjak će od iduće sezone igrati za Dinamo.


– Svi želimo osvojiti prvi veliki trofej u klupskoj povijesti. Lokomotiva je do sada jednom bila druga, i to smo izjednačili. Iste sezone je izgubila u finalu Kupa od Hajduka. To sada želimo nadmašiti i upisati se u povijest ovoga kluba – rezonira 23-godišnji veznjak.


Dvoboj na Gradskom vrtu donio je veliko fizičko i psihičko pražnjenje, a takve stvari zaju se osjetiti u nadolazećim nastupima.


– Istina je da smo se puno istrošili u svakom pogledu. Međutim, osvajanje drugog mjesta nam je, što se glave tiče, donijelo veliko olakšanje. Mislim da će nam to dati još veći motiv za finale Kupa. A fizički… Ostalo nam je više nego dovoljno snage za Šubićevac. – zaključuje Jakić.