Stanko Jurić

Veznjak Hajduka uoči Šibenika: “Moramo pobijediti u preostale u dvije utakmice”

P. N.

Stanko Jurić/Foto PIXSELL

Stanko Jurić/Foto PIXSELL

Fokus je na Šibeniku. Idemo po tri boda, pa ćemo vidjeti što će biti. Ne razmišljamo o drugim rezultatima - kaže Stanko JurićSPLIT Veznjak Hajduka Stanko Jurić protiv Gorice je odigrao vrlo zapaženu partiju.


– Mislim da nam se sve poklopilo. Zabili smo rani gol. Sve ekipe se na Poljudu povuku, čak i Dinamo. Gorica se nakon našeg gola morala otvoriti. To je idealna situacija za nas. Protiv nas nitko ne igra otvoreno – rekao nam je Jurić, a zatim se dotakao svoje izvedbe.


– Već zadnjih nekoliko utakmica puno više radim za ekipu nego što se to vidi. Trener zna koliko donosim ovoj momčadi. Utakmica s Goricom meni nije bila ništa bolja nego zadnjih nekoliko.  Ali, to ne vidi nitko.
Ali zato smo vidjeli asistenciju vanjskom u stilu Anasa Sharbinija za Livaju.


– Šteta što Livaja nije zabio.


Hajduk je u posljednjim utakmicama puno ofenzivniji nego prije. Stvara se i više šansi. U čemu je tajna?


– Ova formacija je ofenzivnija nego kada smo igrali s trojicom u posljednjoj liniji. Kada se igra s četvoricom to ima neke prednosti i mane, ali činjenica je da dolazimo s više igrača u završnicu.


Koja je tebi formacija draža ili lakša za igranje?


– S trojicom mi je lakše, ali kada igramo s četvoricom to mi je draže. U ovoj formaciji ja i Fossati moramo puno toga pokrivati.


Dojam s tribina je kako Paolo Tramezzani najčešće viče ‘Stankooo’…


– Sa mnom i Fossatijem najviše priča. Koristi mi kada kaže neke stvari tijekom igre. Lakše je kada ti trener ukaže na to.


Što može Hajduk do kraja sezone?


– Moramo pobijediti u preostale u dvije utakmice. Fokus je na Šibeniku. Idemo po tri boda, pa ćemo vidjeti što će biti. Ne razmišljamo o drugim rezultatima. Fokusirani smo na sebe i zadatke koje trener stavi pred nas.


Slijedi Šibenik s kojim se ove sezone niste baš naigrali. Tri utakmice, dvije pobjede Hajduka, jedna Šibenika. Svaki put 1:0.


– Šibenik igra dobro ove sezone. Imaju nekoliko kvalitetnih pojedinaca. Uvijek su nam bili nezgodni, zatvore se. Vidjet ćemo kako će igrati u nedjelju. Moramo dati sve od sebe i nema straha.


Dobra je stvar možda što njima bodovi i nisu neophodni…


– To može biti dobro i loše.


Utakmicu protiv Gorice obilježio je Stipe Biuk. Kako ti gledaš na njegovu eksploziju?


– To je iznenađenje za sve. Stipe ne samo da je pokazao da može biti ovdje, nego je zadnjih par utakmica prevaga. To nismo očekivali. Siguran sam da ima još takvih u juniorima i da bi trebali što više forsirati igrače iz naše škole. Iz godine u godinu nam pokazuju da oni koji bi se tu trebali uklopiti, čine razliku, što i nije normalno.


 Je li Biuk dominira i na treninzima?


– Od početka kada je došao na prvi trening rekao sam: ‘Što je ovo’? Posebno me kod njega oduševljava mentalni sklop. Nema niti malo respekta ni straha prema ikome. To smo vidjeli i protiv Dinama na Maksimiru. Pun je samopouzdanja.


Tko je najbolji igrač ove sezone u HNL-u? 


– Teško je odrediti najboljeg igrača sezone, ali Livaja je najbolji igrač polusezone.


Ima li novosti po pitanju tvoje budućnosti?


– Nema ništa novo. Ne razmišljam o tome. Vidjet ćemo na ljeto što je najbolje za klub. Oni će odlučiti – zaključio je Jurić.