Matija Dvorneković

Veznjak Gorice uoči sudara na Rujevici: “Ispada da smo mi nekakva crna mačka za Rijeku, ali…”

Davor Petrović

Matija Dvorneković/Foto PIXSELL

Matija Dvorneković/Foto PIXSELL

Rijeka je bacila Dinamo na koljena i izgubila od predzadnjeg na ljestvici. Međutim, to ne umanjuje njihovu kvalitetu - kaže Dvorneković



VELIKA GORICA  Prve dvije ovogodišnje utakmice nogometašima Gorice donijele su remi na gostovanju kod Istre 1961 i dramatični domaći poraz u sučeljavanju s Dinamom. Sutra je, pak, na rasporedu odlazak na Rujevicu.


– Devedeset minuta smo imali Dinamo na konopcima, a na kraju smo izgubili. Nemamo što skrivati, taj poraz nam je teško pao. Bili smo emocionalno ispražnjeni, ali sada smo došli k sebi. Ljepota nogometa je u tome što pruža novu priliku u idućoj utakmici. Na Rujevici ćemo pokušati popraviti gorak okus od Dinama – kaže 32-godišnji Matija Dvorneković.


Ovaj derbi ujedno je i aktualni dvoboj za treće mjesto. Naime, Rijeka ima četiri boda i dvije utakmice manje od Gorice.




– Može se reći da je ovo direktna borba za Europu, ali neće se dogoditi ništa strašno ako izgubimo jer do kraja prvenstva je ostalo još puno kola. Opet, jasno je da će pobjednik izvući određenu psihološku korist. Ne treba zaboraviti da se jedna od njihove dvije utakmice manje igra s nama, u Velikoj Gorici – dodaje popularni Ninja.


Statistika kaže da je u osam dosadašnjih prvenstvenih ogleda Gorica uknjižila šest pobjeda te po jedan poraz i remi.


– Tim brojkama ne pridajemo previše pažnje. Recimo, isto tako smo prije utakmice s Dinamom iz glave izbacili podatak da ih nikada nismo pobijedili. U psihološkoj pripremi takve stvari stavljamo sa strane i razmišljamo samo o onome što nas očekuje. Ispada da smo mi nekakva crna mačka za Rijeku, ali to stvarno nije nešto o čemu razmišljamo. Naravno, nadam se da ćemo u nedjelju nastaviti taj niz pozitivnih rezultata s Rijekom – objašnjava najstariji igrač Gorice.


Pogled na rezultate suparnika ne daje jasnu sliku jer Rijeka je pobijedila Dinamo, a zatim je izgubila od Varaždina i namučila se s Istrom 1961.


– To je samo još jedan dokaz koliko je naša liga dobra. Eto, Rijeka je bacila Dinamo na koljena i izgubila od predzadnjeg na ljestvici. Međutim, to ne umanjuje njihovu kvalitetu. Smatram da je Rijeka odlična momčad, s kojom Simon Rožman radi pravi posao. Čvrsti su i kompaktni, a sigurno je da će se oni dizati iz kola u kola. Pred nama je jako teška utakmica, u kojoj