Južna Amerika

Venezuela ima osmoricu igrača pozitivnih na koronavirus, danas s Brazilom trebaju otvoriti Copa Americu

Hina

Izbornik i članovi stručnog stožera Venezuele/Foto REUTERS

Izbornik i članovi stručnog stožera Venezuele/Foto REUTERS

Copa America, najstariji turnir u međunarodnom nogometu u kojem sudjeluje 10 južnoameričkih nacija, u posljednji je trenutak premješten u Brazil nakon što se Argentina povukla zbog tamošnjeg vala covida-19SAO PAULO Osam nogometaša Venezuele koji sudjeluju na južnoameričkom prvenstvu (Copa America) u Brazilu imalo je pozitivan test na covid-19, rekli su zdravstveni službenici u subotu, dan prije susreta s domaćinima u uvodnoj utakmici turnira.


“Članovi izaslanstva uključuju igrače i članove pomoćnog osoblja”, stoji u izjavi Tajništva zdravstva Brazilije, gdje će se održati nedjeljna utakmica.


Južnoamerička nogometna federacija (CONMEBOL) postavila je dijagnozu u petak i obavijestila lokalne zdravstvene vlasti.
“Svi su asimptomatski, izolirani u pojedinačnim sobama i nadziru ih tim CONMEBOL-a i lokalni zdravstveni službenici”, dodaje se u priopćenju.


CONMEBOL je rekao kako je ukupno 13 članova venezuelske delegacije imalo pozitivne rezultate testa. Brazilski ministar zdravstva Marcelo Quiroga rekao je kako je riječ o 12 osoba.


Venezuela je pak rekla da ih je 11 te najavila kako poziva dodatnih 16 igrača da se pridruže momčadi na jednomjesečnom turniru. Venezuela bi se u nedjelju na stadionu Mane Garrincha trebala sučeliti s trenutnim prvakom Brazilom.


Copa America, najstariji turnir u međunarodnom nogometu u kojem sudjeluje 10 južnoameričkih nacija, u posljednji je trenutak premješten u Brazil nakon što se Argentina povukla zbog tamošnjeg vala covida-19. Brazil je pristao biti domaćinom turnira usprkos vlastitim problemima s koronavirusom. Otprilike 484.235 ljudi umrlo je u Brazilu, više nego u bilo kojoj zemlji na svijetu, osim u Sjedinjenim Državama, a u petak je prijavljeno 2216 smrtnih slučajeva.


Copa America, južnoamerički ekvivalent Europskom prvenstvu, trebao bi trajati do 10. srpnja.