Ništa od smjene

Velimir Zajec potvrdio da Sergej Jakirović ostaje u Dinamu: “Trener ima moju maksimalnu podršku”

Hina

Velimir Zajec i Sergej Jakirović/Foto PIXSELL

Velimir Zajec i Sergej Jakirović/Foto PIXSELL

Bitno je da radimo planski, a već smo počeli, moramo činiti dobre poteze za sljedeću sezonu - rekao je Jakirović



ZAGREB  Nakon nedjeljne proslave novog naslova prvaka Hrvatske na Maksimiru i glavnom zagrebačkom trgu, u ponedjeljak je u prostorijama GNK Dinamo održana konferencija za medije, na kojoj je predsjednik kluba Velimir Zajec dao bezrezervnu podršku treneru Sergeju Jakiroviću.


“Prije svega bih se htio zahvaliti navijačima, igračima, treneru, stručnom stožeru i svima koji su oko kluba, zahvaliti ovoj, na neki način novoj grupaciji, koja je smogla snage, volje i dala sve od sebe da se uskladimo i napravimo ovaj rezultat. Svima upućujem čestitke u ime kluba i svoje vlastito”, rekao je na početku svog izlaganja Zajec.


“Znate kako radim, znate da sam uvijek uz trenere i da ih podržavam… Imam puno iskustva u ovim poslovima, željeni rezultat možete postići samo ako imate kontinuitet na stručnoj, tehničkoj i igračkoj strani. Ne volim puno mijenjati trenere. Dajem maksimalnu osobnu podršku treneru i tehničkom direktoru i vjerujem da ćemo svi zajedno napraviti još bolje rezultate. Teška je sezona pred nama, tek je završila ova, a već se moramo pripremati za sljedeću… Trener Jakirović ima maksimalnu podršku, on to zna, stalno pričamo… Želim treneru da nastavi raditi kao dosad”, nedvosmislen je bio predsjednik Dinama po pitanju trenera prve momčadi za sljedeću sezonu.




Sergej Jakirović je zahvalio navijačima na slavljeničkom ugođaju stvorenom u nedjelju, a onda i klupskim čelnicima na ukazanom povjerenju.


“Moram reći da nikad nisam osjetio nekakvo nepovjerenje, uvijek je bio mir i vjera u ovu momčad. Naravno da imate uspone i padove, to je nogomet… Zajednički smo prošli sve, pogotovo otkad je predsjednik Zajec došao, maksimalno pričamo, volim komunicirati pa i imati različita mišljenja. Nemam problem s tim, imam filter i uzimam ono što mislim da je dobro. Bitno je da radimo planski, a već smo počeli, moramo činiti dobre poteze za sljedeću sezonu”, rekao je Jakirović te u istaknuo važnu ulogu sportskog direktora Marka Marića u postignutim rezultatima, ali i u nadolazećem prijelaznom roku.


“Bilo je teško, ali trener je uvijek imao maksimalnu podršku svih nas. S vrhunskim radom i zalaganjem došli smo do onoga što smo željeli. To je velik motiv i podstrek za dalje, želimo stabilnu momčad koja nam može dozvoliti da promoviramo i igrače iz naše škole… Dinamo uvijek živi od svojih igrača, to je dio na koji sam osobno najviše ponosan. Da je netko prije nekoliko mjeseci rekao da ćemo imati vremena i prostora dati šansu našim mladim igračima, ne bismo vjerovali”, rekao je Marić.


Nitko nije govorio o konkretnim imenima, ali Dinamo će tražiti pojačanja na određenim pozicijama u momčadi, što će ovisiti i o tome koje će igrače uspjeti zadržati u kadru.


“Znamo otprilike što nam treba, gdje bismo se pojačavali, uz postojeći kadar, vjerojatno će neki otići. Još ćemo sjesti, sportski direktor Marić i ja u svakodnevnoj smo komunikaciji. Idemo prema naprijed, ja kao trener znam uvijek što mi je činiti i što se očekuje od mene, u klubu poput Dinama znaju se ciljevi, morate isporučiti rezultat, to je jedino mjerilo, ali bitan je i dojam. Ali kad vidite što ste sve osvojili, tko vas pita kako ste, recimo, igrali u Varaždinu… Bitna su tri boda, ali jasno je da unutar stožera analiziramo svaku akciju, svaku sekvencu, ima puno prostora za napredak, u sljedećoj sezoni želimo biti još bolji”, zaključio je Jakirović.