Liga prvaka

Velika pobjeda Juventusa protiv Barce, RB Leipzig izbacio Manchester United

Hina

Leo Messi/Foto REUTERS

Leo Messi/Foto REUTERS

RB Leipzig i Manchrester United su u izravnom međusobnom dvoboju odlučivali koji će od tih sastava izboriti plasman među posljednjih 16, a daleko bolje u dvoboj je krenuo njemački predstavnik koji je nakon samo 13 minuta vodio sa 2-0.



ZAGREB Nogometaši RB Leipziga 3-2 (2-0) pobjedom protiv Manchester Uniteda osigurali su prolazak u osminu finala Lige prvaka iz skupine H, no još uvijek nije poznato jesu li osvojili prvo ili drugo mjesto u skupini s obzirom da je drugi susret posljednjeg kola u ovoj skupini između Paris SG-a i Istanbul Basaksehira prekinut.


RB Leipzig i Manchrester United su u izravnom međusobnom dvoboju odlučivali koji će od tih sastava izboriti plasman među posljednjih 16, a daleko bolje u dvoboj je krenuo njemački predstavnik koji je nakon samo 13 minuta vodio sa 2-0.


Prvi pogodak na utakmici postigao je igrač na posudbi iz Manchester Cityja Angelino koji je u 2. minuti preciznim udarcem sa 10-ak metara pogodio donji lijevi kut De Geinih vrata. U 13. minuti Angelino je bio asistent, a njegov ubačaj s lijeve strane volejem je u mrežu proslijedio Haidara. Kada je u 69. minuti Kluivert iskoristio pogrešku Maguirea i povisio na 3-0 činilo se kako će RB Leipzig lako do pobjede. No, u 80. minuti Bruno Fernandes je iskoristio kazneni udarac kojega je sudac Lahoz dosudio nakon prekršaja Konatea na Greenwoodu, a samo dvije minute potom Pogba je smanjio na 3-2 i vratio nadu Unitedu. Ipak, do kraja susreta engleski sastav nije uspio doći i do trećeg gola i boda koji bi njega odveo u osminu finala.




RB Leipzig je natjecanje u skupini okončao sa 12 bodova, tri više od Manchester Uniteda. Isti broj bodova kao i United ima i Paris SG, dok je Istanbul BB na samo tri boda.


U skupini G Juventus je velikom 3-0 (2-0) pobjedom na gostovanju kod Barcelone osvojio prvo mjesto u skupini. Oba sastava još ranije su osigurala prolazak u osminu finala, a Juventusu je za preskakanje Barcelone bila potrebna malo vjerojatna pobjeda od tri razlike koja se na kraju i dogodila. Dva je pogotka s bijele točke postigao Cristiano Ronaldo, prvoga u 13. minuti nakon prekršaja Arauja, a drugog u 52. minuti nakon igranja rukom Lengleta. Između ta dva pogotka u strijelce se upisao i McKennie koji je u 20. minuti iskoristio ubačaj Cuardrada.


Juventus je tako završio prvi na ljestvici sa 15 bodova, kao i druga Barcelona. U susretu za treće mjesto u toj skupini koje vodi u Europsku ligi Dinamo iz Kijeva je kao domaćin svladao Ferencvaros sa 1-0 (0-0) golom Popov u 60. minuti. Dinamo je natjecanje završio s četiri boda, a Ferencvaros, za koji je Roko Baturina igrao od 74. minute, s jednim bodom.


Mateo Kovačić igrao je do 74. minute za Chelsea koji je odigrao 1-1 (1-1) na svom Stamford Bridgeu protiv Krasnodara u skupini E. Poveli su gosti preko Cabelle (24), a poravnao je Jorginho (28-11m). Ivan Rakitić odigrao je čitav susret za Sevillu koja je kao gost svladala Rennes sa 3-1 (2-0). Gosti su poveli golom Koundea (32), potom je dva gola postigao En-Nesyri (45+2, 81), da bi poraz Rennesa ublažio Rutter (86-11m).


Chelsea je osvojio prvo mjesto u skupini sa 14 bodova, Sevilla je druga sa 13, Krasnodar treći s pet, a Rennes posljednji s jednim bodom.