Prekid šutnje

Velika ispovijest Lea Messija: “Cijela obitelj je plakala kada sam rekao da želim otići, moram ostati jer ne želim tužiti klub koji volim”

Portal Novilist.hr

Leo Messi/Foto REUTERS

Leo Messi/Foto REUTERS

Ja sam gledao naprijed u budućnost i htio se natjecati na najvišoj razini, osvajati titule, boriti se u Ligi prvaka. Možeš pobijediti ili izgubiti jer je konkurencija jaka, ali se moraš natjecati, boriti - objasnio je Messi svoju želju za odlaskom iz Barcelone



BARCELONA Leo Messi napokon je prekinuo šutnju, za portal Goal potvrdio je kako ostaje u Barceloni, iako je htio otići iz kluba bez odštete, s obzirom da je u ugovoru bilo navedeno kako nogometaš može na kraju svake sezone besplatno otići.


Ipak, ta je klauzula istekla u lipnju te je Messi mogao otići jedino ako netko za njega plati 700 milijuna eura. Zbog toga se Messi odlučio pomiriti sa sudbinom i ostati u Barceloni kako se ne bi s voljenim klubom navlačio po sudovima.


– Kada sam rekao da želim otići iz kluba svojoj supruzi i djeci, bila je to užasna drama. Cijela obitelj je počela plakati, djeca nisu htjela otići iz Barcelone, niti mijenjati škole. Ali sam ja gledao naprijed u budućnost i htio se natjecati na najvišoj razini, osvajati titule, boriti se u Ligi prvaka. Možeš pobijediti ili izgubiti jer je konkurencija jaka, ali se moraš natjecati, boriti.




Barem se natjecati i ne raspadati se u Rimu, Liverpoolu, Lisabonu. Sve me to navelo na razmišljanje o toj odluci da napustim klub, što sam i želio izvršiti – započeo je svoju priču Messi.


Njegovu želju nije ostvario predsjednik Barcelone Bartomeu, za kojega Argentinac smatra da je prekršio obećanje.


– Mislio sam i bio sam siguran da mogu besplatno otići na kraju svake sezone, tako je predsjednik rekao, da mogu sam odlučiti. Sada se oni drže za to da ja to nisam rekao do 10. lipnja kada je bio rok, iako je tada natjecanje u Španjolskoj još uvijek trajalo te smo bili unutar užasne korona-krize.


I to je razlog zašto ostajem u klubu, jer je predsjednik rekao kako netko mora platiti 700 milijuna eura, a to je jednostavno nemoguće.


Jedino rješenje moglo je biti odlazak na sud s Barcelonom, ali Messi nije htio ići tim putem.


– Nikad ne bih išao na sud s Barcelonom jer je to klub koji volim, koji mi je dao sve otkad sam tu došao. Ovo je klub mojega života, ovdje sam stvorio život.


Najteže je bilo svoju odluku reći obitelji…


– Sin Mateo je još uvijek malen i ne razumije što znači odseliti se i živjeti negdje drugdje nekoliko godina. Thiago je stariji te je čuo nešto na televiziji i odmah nas došao pitati. Plakao je i molio me da ne idemo iz Barcelone. Bilo je stvarno teško. Nisam ih htio prisiljavati na promjenu grada, škole, prijatelja… Moja supruga me, uza svu bol u duši, podržavala i odlučila pratiti.


Volim Barcelonu i nikad neću naći bolje mjesto nego ovo, ali imam pravo na odluku. Htio sam iskusiti nove izazove, ništa krivo ne vidim u tome. Ja sam to trebao, kao i klub, to bi bilo najbolje za sve – zaključio je Messi koji će sada početi pripreme za novu sezonu s Barcelonom.