Druga HNL

FOTO Veldin Hodža odlučio susjedski derbi na Kantridi i odveo Orijent 1919 nadomak jesenske titule

Ivan Volarić

S. DRECHSLER

S. DRECHSLER

Krimejčani pak imaju priliku domaćom pobjedom u zaostaloj utakmici protiv Dinama II na Krimeji iduće nedjelje osvojiti i - jesenski naslov

OPATIJA   – ORIJENT 1919 0:1




RIJEKA  Utakmica 15. kola Druge HNL: Opatija – Orijent 1919 0:1 (0:1). Stadion na Kantridi. Gledatelja; 600. Sutkinja: Sabina Bolić (Zagreb) 6. Strijelci: 0:1 Hodža (15′),. Žuti kartoni: Klapan, Belančić, Bilobrk, Malinić, Fumić (Opatija), Frigan, Tadejević, Zrilić (Orijent 1919).


OPATIJA: Berković 6,5, Belančić 6, Jukičić 6, Ivančić 6 (od 46′ Malinić 6), Bogolin 5,5 (od 46′ Fumić 6), Kožić 5,5 (od 78′ Petrović -), T. Maloku 6, Bilobrk 6 (od 46′ Bjelanović 6), Klapan 6, E. Maloku 5,5 (od 60′ Weitzer 6), Bertoša 6,5.


ORIJENT 1919: Boglić -, Mulac 6,5, Fatić  6,5, Švrljuga 6,5, Hodža 7, Macolić 6,5, Jadric 6 (od 59′ Mohorovičić 6,5), Zrilić 6 (od 88′ Srzentić -), Putnik 7, Tadejević 6,5, Fućak 7 (od 73′ Frigan -).




Nogometaši Orijent 1919 ostvarili su i četvrtu uzastopnu pobjedu, Opatijci nanizali i šesti poraz. Veldin Hožda zabio je jedini pogodak u susjedskom derbiju na Kantridi nakon kojega Opatijcima u zimskoj pauzi ostaju velike brige oko ostanka u drugoligaškom društvu, Krimejčani pak imaju priliku domaćom pobjedom u zaostaloj utakmici protiv Dinama II na Krimeji iduće nedjelje osvojiti i – jesenski naslov. Vodeći Varaždin ima bod više i utakmicu više.


Berkovićeve obrane


U 15. minuti utakmice Jadric je gurnuo loptu uz aut liniju, Fućak svojim kretanjem navukao na bok kompletnu opatijsku obranu pa petom majstorski ostavio za Hodžu koji je u punom trku stigao iz drugoga plana. Ofenzivni veznjak gostiju sjurio se prema domaćem kaznenom prostoru i rutinski odradio ostatak posla kada je izašao ispred Berkovića – 0:1. Majstorskom potezu Fućka i pogotku Hodže zapljeskalo je barem pola od 600-tinjak gledatelja koliko se okupilo na centralnoj tribini stadiona na Kantridi, prilaznoj cesti iznad stadiona i platou kraj atletske dvorane. Ambijent je bio više nego zadovoljavajući baš kao i sadržaj na terenu. Barem do poluvremena kada su gosti ostavili bolji dojam, Opatijci su igrali na refule. U 23. minuti Filip Zrilić je stigao prije na loptu od Matea Bertoše u domaćem kaznenom prostoru. Uslijedio je duel, pad veznjaka Orijenta 1919 nakon kojega je sutkinja Sabina Bolić procijenila da nije riječ o kaznenom udarcu. Bilobrk je uzvratio u 25. i 26. minuti. Na prvi udarac zamalo je zakasnio Elvir Maloku, a na drugi pokušaj dobro je reagirao vratar Boglić. Završne minute prvoga poluvremena pripale su gostima. U 42. minuti iz slobodnjaka Opatije izrodila se kontra u kojoj je Fućak zaobišao Berkovića, ali loptu poslao u vanjski dio mreže. Minutu kasnije Berković je manestralno izvukao Fatićev udarac s 18 metara.


Nervoza u nastavku


Zoran Bogolin napravio je tri promjene na poluvremenu. Igra Opatije poprimila je malo konkretnije obrise, no prve prilike bile su – gostujuće. U 57. minuti Fućak je gurnio loptu za Zrilića (domaći su tražili prekršaj Fućka u napadu nad Belančićem), čiji udarac iz okreta je Berković poput rukometnog vratara izvukao iznad grede. Nakon kornera na loptu je natrčao Mulac i poslao je zamalo preko gola. Utakmica je nakon toga skrenula u nervozne vode, puno prekršaja, kartona razbilo je ritam. Osim toga gosti su u posljednjih 20 minuta ušli bez ozlijeđenog Fućka. Domaća klupa je s druge strane bacila sve svoje adute s klupe na travnjak. Kako se utakmica bližila kraju tako su Opatijci pokušali podići ritam i razinu agresivnosti. Krimejčani su se malo povukli i čekali na trenutak koji se ukazao u 86. minuti. Zrilić se kao na malonogometnom turniru zagradio u domaćem kaznenom prostoru pa gurnuo loptu za Švrljugu. Na njega je s leđa natrčao Trojan Maloku, a sutkinja Sabina Bolić ponovo odmahnula rukom. U prvoj minuti sudačke nadoknade vremena lopta je predugo nekontrolirano putovala gostujućim kaznenim prostorom da se ne bi nešto dogodilo. Fumić je na vrhu peterca stigao na loptu prije Boglića, ali nije više imao prostora za udarac pa je lopta otišla preko gola. Ispostavilo se da je to bila jedina prilika Opatijaca u razdoblju igre koje je slutilo da bi promrzli gledatelji mogli vidjeti nešto više od završnog slavlja igrača i navijača Orijent 1919.


 


Foto galerija: Druga HNL: Opatija - Orijent 1919 Foto: Sergej Drechsler



Standings provided by SofaScore LiveScore