Liga prvaka

Vedran Ćorluka dočekuje Bayern, Luka Modrić i društvo na iskupljenju kod Borrusije (M)

Mateo Sučić

Luka Modrić nadmudrio je Marc-Andrea ter Stegena i obranu Barce/Foto REUTERS

Luka Modrić nadmudrio je Marc-Andrea ter Stegena i obranu Barce/Foto REUTERS

Real Madrid je trijumfom na gostovanju kod Barcelone (3:1) uspio sanirati ožiljke od domaćih poraza protiv Cadiza (0:1) i Šahtara (2:3), a već danas ga očekuje dvoboj kod Borussije



ZAGREB  Prošli tjedan donio je otvaranje nove sezone Lige prvaka, a već danas i sutra na rasporedu je drugo kolo igranja po skupinama. Naime, pandemija koronavirusa rastegnula je i usporila prošlu sezonu odgodivši EURO za 2021. godinu, što znači da je sada ritam utakmica osjetno ubrzan.


Dosadašnji rezultati u natjecanjima pod kapom UEFA-e i nacionalnim prvenstvima sasvim jasno pokazuju da dosta klubova ima problema u tako zgusnutom rasporedu. Real Madrid je trijumfom na gostovanju kod Barcelone (3:1) uspio sanirati ožiljke od domaćih poraza protiv Cadiza (0:1) i Šahtara (2:3), a već danas ga očekuje dvoboj s Borussijom u Mönchengladbachu.


– Ta pobjeda stigla je kao rezultat momčadske igre u fazi obrane. Trčali smo, borili se za svaku loptu i rezultat je stigao. Na taj način moramo odigrati sve ostale utakmice ove sezone, počevši od Mönchengladbacha. Uvijek moramo davati maksimum od prve do posljednje minute – istaknuo je Sergio Ramos.


Slučaj Isco




Budući da je do kraja natjecanja po skupinama ostalo još pet utakmica, jasno je da kraljevski klub još uvijek stigne popraviti štetu nastalu nakon poraza od Šahtara. No, tu bi otegotnu okolnost mogla predstavljati snimka na kojoj se Isco žali suigračima na Zinedinea Zidanea.


– Ako sam u početnoj postavi, izvadit će me između pedesete i šezdesete minute. Ponekad čak i na poluvremenu. Ako me želi poslati u igru, to će napraviti iza osamdesete minute – rekao je Isco uoči El Clasica Luki Modriću, Marcelu i Luki Joviću, ne znajući da ga snima kamera Movistar TV-a.


Bilo bi pretjerano tvrditi da se u Realovoj svlačionici sprema pobuna protiv trenera, ali ipak se može pretpostaviti da Isco nije jedini nezadovoljni igrač. Iako je pobjeda nad Barcelonom smanjila tenzije u Madridu, jasno je da bi eventualni posrtaj u Mönchengladbachu mogao opet zakuhati situaciju.


Težak udarac


Ni u Realovom susjedstvu nije sve idealno. Atletico je potučen do nogu na gostovanju kod Bayerna prije tjedan dana (0:4), a sada mu u goste stiže poletni Salzburg, koji u Madridu nema što za izgubiti.


– Imam apsolutno povjerenje u našu momčad, iako smo u Münchenu dobili težak udarac. Kod svojih igrača vidim veliki entuzijazam i želju da budemo konkurentni – objasnio je Diego Simeone.


Liverpool također dočekuje suparnika koji nema što za izgubiti. Večeras na Anfield stiže Midtjylland, koji je prošlog tjedna na svom terenu gadno nastradao u sudaru s Atalantom (0:4).


– Ne znamo previše o njima, ali moramo poštovati činjenicu da su izborili plasman u Ligu prvaka. Osim toga, došli su ovdje i vjeruju da nas mogu iznenaditi. Mi se moramo koncentrirati na sebe i stvari koje možemo napraviti na terenu – zaključio je Jürgen Klopp.


Danas (21)

Skupina A: Lokomotiv Moskva – Bayern (18.55), Atletico Madrid – Salzburg. 


Poredak: Bayern 3, Lokomotiv i Salzburg 1, Atletico Madrid bez bodova.


Skupina B: Šahtar – Inter (18.55), Borussia (M) – Real Madrid.


Poredak: Šahtar 3, Borussia (M) i Inter 1, Real Madrid bez bodova.


Skupina C: Olympique Marseille – Manchester City, Porto – Olympiakos.


Poredak: Manchester City i Olympiakos 3, Olimpique i Porto bez bodova.


Skupina D: Atalanta – Ajax, Liverpool – Midtjylland. 


Poredak: Atalanta i Liverpool 3, Ajax i Midtjylland bez bodova.