Nogometna reprezentacija

VATRENI U RIJECI Beljo otpao. Dalić: Idemo pokušati osvojiti još jednu medalju

Zlatko Horvat

Zlatko Dalić / Foto: M. LEVAK

Zlatko Dalić / Foto: M. LEVAK



RIJEKA – Hrvatska nogometna reprezentacija doputovala je na Kvarner, smjestili se u Hilton Rijeka Costabella.


– Sam plasman među četiri najbolje momčadi u Europi u Ligi nacija je veliki uspjeh, nešto fantastično što smo napravili kroz skupinu, kroz kvalifikacije – kaže Zlatko Dalić, izbornik Vatrenih, koji je u sezoni 2007./2008. vodio i Bijele, osvojivši četvrto mjesto.





– Pred nama je polufinale i možda najteži suparnik, domaćin Nizozemska, koji se želi vratiti u vrh europskog i svjetskog nogometa. Prepreka im je Hrvatska. Čeka nas težak posao, Nizozemska će imati veliku podršku navijača. No, zaista očekujem i podršku hrvatskih navijača i da ćemo biti kao doma.


U četvrtak ćemo na treningu imati sve ostale. Kroz iduća dva dana priključit će se svi osim Brozovića, kojeg čeka finale Lige prvaka. Neki su još za vikend igrali ligaške utakmice. Tu mislim na Vlašića, Majera, Modrića i Gvardiola. Vidjet ćemo kakva je situacija. Kovačić je imao problema, ali sada je u punom treningu. Po dolasku, znat ćemo i konkretnije kakva je situacija s Gvardiolom.



Nadam se da će sve biti u redu i da ćemo kroz ove treninge uspjeti ono što želimo i dobro se pripremiti za Nizozemsku. Čekaju nas dvije teške utakmice. Nemamo nikakav pritisak, nemamo nikakav imperativ, idemo igrati i pokušati napraviti najbolje. Idemo pokušati osvojiti još jednu medalju. Bilo bi lijepo osvojiti trofej. Uspjeh je već i plasman među četiri najbolje reprezentacije u Europi.



Riječka rutina treninga prekinut će se u petak, kada će Vatrene u audijenciju u Vatikanu primiti Papa Franjo, i sam veliki ljubitelj nogometa, inače navijač San Lorenza.


– Za nas je to jedna velika stvar, Papa prvi put u povijesti prima hrvatsku reprezentaciju. Dosta se na tome radilo i zahvalan sam nadbiskupu Kutleši, koji je puno pomogao oko toga. Mi ne idemo tamo nešto moliti, već zahvaliti na onome što je hrvatska napravila u posljednjih pet godina. Audijencija je bila naša želja.


Dion Drena Beljo otpao


Zlatko Dalić objavio je u Rijeci konačni popis igrača za završni turnir Lige nacija, a među 23 prijavljena igrača igrača nema mladoga Diona Drene Belje.


– Prvo, mi smo povali 24 igrača kako bismo imali kompletan broj igrača do 12. lipnja i dolaska Brozovića.


Drugo, želim provjeriti igrače u fazi napada za jesen i stoga smo pozvali Belju da ga vidimo na treningu. Želimo i da on osjeti sedam dana ozračje A reprezentacije, a mi vidimo što možemo dobiti od njega u budućnosti.



Za jesen želimo biti još kvalitetniji i imati još više rješenja. Kao što je s nama bio Musa, sada je s nama Beljo. On će se 12. lipnja, kada idemo u Nizozemsku, pridružiti mladoj reprezentaciji ukoliko ne dođe do nekih nepredviđenih okolnosti – kazao je Dalić.


Dalićev popis


Vratari: Dominik Livaković (Dinamo), Ivica Ivušić (Pafos), Nediljko Labrović (Rijeka).


Braniči: Josip Juranović (Union Berlin), Domagoj Vida (AEK), Joško Gvardiol (RB Leipzig), Josip Šutalo (Dinamo), Martin Erlić (Sassuolo), Borna Sosa (Stuttgart), Borna Barišić (Rangers), Josip Stanišić (Bayern).


Veznjaci: Luka Modrić (Real Madrid), Marcelo Brozović (Inter), Mateo Kovačić (Chelsea), Lovro Majer (Rennes), Nikola Vlašić (Torino), Mario Pašalić (Atalanta), Luka Ivanušec (Dinamo).


Napadači: Ivan Perišić (Tottenham), Andrej Kramarić (Hoffenheim), Marko Livaja (Hajduk), Bruno Petković (Dinamo), Petar Musa (Benfica).