Povijesna nedjelja

VARAŽDINSKA POLEMIKA Igor Tudor pohvalio VAR, Marijo Stanić tvrdi da usporava spori nogomet

Portal Novilist.hr

Mario Stanić i Igor Tudor/Foto PIXSELL

Mario Stanić i Igor Tudor/Foto PIXSELL

U cijeloj ovoj priči po meni će najviše profitirati društvene mreže, mediji, televizije, radija. Bit će jako puno polemike. Ja iz neke šire slike kada gledam situaciju kako je u Hrvatskoj spor nogomet, onda sam definitivno protiv VAR-a jer on još više usporava - rekao je sportski direktor HajdukaVARAŽDIN Trenera Hajduka Igor Tudor i sportskim direktor Marijo Stanić ponudili su dva oprečna mišljenja kada je u pitanju VAR tehnologija koja je osjetno utjecala na ishod utakmice Varaždina i Hajduka. Naime, sudac Pejin je zahvaljujući pomoći VAR-a dosudio čak tri penala za Splićane, ali im zbog zaleđa i poništio jedan pogodak.


– Blaženi VAR…. Neka bude ovako dobar svaku utakmicu. VAR će sigurno pomoći ekipi koja je bolja, ali važno je da i ljudi koji su tu imaju poštenje, izaberu prave situacije i ocijene ih na najbolji mogući način. Ja sam za VAR, on je i u Serie A donio puno dobrih stvari – kazao je Tudor.


– U cijeloj ovoj priči po meni će najviše profitirati društvene mreže, mediji, televizije, radija. Bit će jako puno polemike. Ja iz neke šire slike kada gledam situaciju kako je u Hrvatskoj spor nogomet, onda sam definitivno protiv VAR-a jer on još više usporava. Mnoge će se situacije očistiti, mnoge neće, ima jako puno sive zone. Polemike se po VAR-u prepliću i po puno jačim i ozbiljnijim ligama. Bit će uvijek onih koji će biti za i protiv. Ne može se zanemariti kod VAR-a ni ljudski faktor, slobodno sudačko uvjerenje koje je nekad postojalo. Ja sam i za VAR i protiv njega. Načelno sam protiv jer ubija emociju. Puno toga se događa u sporom ritmu, a mi svi čekamo što će se dogoditi. Ali sam isto tako za to da se neke stvari koje su prije bile sporne očiste. Dajmo VAR-u šansu, pa ćemo vidjeti. Ne može se preko jedne utakmice gledati. Tek nakon tri godine možemo povući paralelu – rekao je Stanić.