Kup Hrvatske

Varaždinci preokretom svladali Istru 1961 i postali posljednji četvrtfinalist Kupa, Valinčić asistirao i skrivio kazneni udarac

Hina

Foto PIXSELL

Foto PIXSELL

Varaždinci su vodili 1:0, a Puljani 2:1...



VARAŽDIN  Nogometaši Varaždina posljednji su četvrtfinalisti ovosezonskog izdanja Hrvatskog kupa, oni su u dvoboju osmine finala na svom terenu svladali Istru 1961 sa 3-2 (1-1).


Bio je to susret pun preokreta, domaći su poveli 1-0 golom Marina Pilja (7), gosti preokrenuli preko Zorana Josipovića (35) i Eliasa Fileta (55) samo da bi domaći golovima Igora Postonjskog (70-11m) i Michelea Šege (80) na kraju slavili sa 3-2.


Varaždinci su do prvog gola stigli nakon što je Drožđek ubacio na glavu Belcaru koji je spustio loptu na udarac natrčalom Pilju. Josipović je poravnao na 1-1 odlično se snašavši na petercu te petom proslijedivši loptu u mrežu nakon prodora Valinčića po lijevoj strani. Prednost gostima donio je Filet koji je s manje od metra okom gurnuo loptu preko linije nakon što vratar Silić nije dobro reagirao na uačaj Nebyle.




Konačni preokret započeo je prekršajem Valinčića na Mitrovskom u kaznenom prostoru nakon kojega je kapetan Varaždina Postonjski iz najstrože kazne pogodio za 2-2, a završio je golom Šege koji je glavom proslijedio loptu u mrežu nakon ubačaja Vukčevića. Tom pogotku prethodila je sporna situacija jer je prethodno Šego malo odgurnuo Kadušića, ali je netom prije toga i Kadušić odgurnuo Brodića.


Još ranije su plasman u četvrtfinale izborili Hajduk, Rudeš, Osijek, Dinamo, Gorica, Lokomotiva i Rijeka.


Ždrijeb četvrtfinalnih parova održat će se 11. prosinca.