Druga HNL

Varaždin se ekspresno vratio u Prvu HNL, kolo prije kraja sezone osigurao titulu drugoligaškog prvaka

Hina

Foto PIXSELL

Foto PIXSELL

Tako je Varaždin brzopotezno osigurao povratak u elitu jer je samo ovu sezonu boravio u drugoligaškom okruženju. Jedinom rivalu Rudešu je, kolo prije kraja, pobjegao na neuhvatljiva četiri boda prednosti.VARAŽDIN Kolo prije kraja nogometaši Varaždina osigurali su povratak u Prvu HNL. U pretposljednjem 29. kolu Druge lige Varaždin je na domaćem terenu svladao Dugopolje s 2-1.


Tako je Varaždin brzopotezno osigurao povratak u elitu jer je samo ovu sezonu boravio u drugoligaškom okruženju. Jedinom rivalu Rudešu je, kolo prije kraja, pobjegao na neuhvatljiva četiri boda prednosti.


Prva erupcija na varaždinskom stadionu dogodila se u 15. minuti i za to je uistinu bilo razloga. S više od 30 metara raspalio je japanski nogometaš Itsuki Urata i zabio za 1-0. Igralo se vrlo otvoreno s obje strane, nije ni Dugopolje bilo bezopasno, no domaći sastav je ipak diktirao ritam igri.
U 55. minuti Varaždin je povećao vodstvo, a strijelac je bio Fran Brodić koji je prethodno na susretu promašio četiri sjajne prilike. Tu drami nije bio kraj jer je u 66. minuti pogriješio Urata. Poskliznuo se, a njegovu nespretnost iskoristio je Ćubelić koji je smanjio na 1-2.


No, Varaždin je prednost sačuvao do kraja te je osigurao veliko nedjeljno slavlje na stadionu i u gradu, kao i povratak u Prvu HNL.


Dugopolju, pak, ostaje da u posljednjem kolu obavi završnu borbu za ostankom u drugoligaškom okruženju.