Danijel Lončar

Van Dijk iz Čepina produžio je ugovor s Osijekom uoči derbija s Rijekom: “Uvjeren sam da ćemo biti na visokoj razini”

Davor Petrović

Danijel Lončar/Foto PIXSELL

Danijel Lončar/Foto PIXSELL

Nemamo nikakvih problema s navijačima. Na zadnjoj utakmici smo se možda malo lošije osjećali, pa su nas neke stvari malo više dirnule - tvrdi veznjak Osječana



ZAGREB Produljenje ugovora s Danijelom Lončarom do 2026. godine ovog je petka u Gradskom vrtu predstavljalo svojevrsnu uvertiru za sutrašnji derbi s Rijekom. Van Dijk iz Čepina, kako mu tepaju suigrači, debitirao je u dresu Osijeka na kraju sezone 2016./2017., a sada očekuje jubilej u dresu matičnog kluba. Naime, utakmica s Rijekom predstavljat će njegov stoti nastup u dresu Osijeka.


– Nemam riječi kojima bih opisao svoju sreću i zadovoljstvo u ovom trenutku. Dijete sam Osijeka, tu sam od malih nogu. Zahvalan sam stručnom stožeru su mi pružili ovu priliku i samo mogu obećati da ću davati sve od sebe da budem još bolji igrač – istaknuo je Lončar.


Osijek je prije dva tjedna doživio neočekivani poraz od Slaven Belupa na svom terenu (1:2), a zatim je prošle nedjelje pobijedio Hrvatski dragovoljac na gostovanju u Kranjčevićevoj. Međutim, ta je utakmica za sobom povukla repove, u obliku razmimoilaženja s navijačima.


Dodatni impulsi




Naime, s gostujuće tribine u Kranjčevićevoj stizale su grube riječi na račun igrača, koji su nakon utakmice odmah otišli u svlačionicu, ne pokazujući namjeru da svojim navijačima upute pozdrav. Tijekom ovog tjedna ta je situacija postala top tema u gradu na Dravi i činilo se da je na pomolu veliki problem. Sada, međutim, izgleda da su svi ujedinjeni za derbi s Rijekom.


– Mi nemamo nikakvih problema s navijačima. Na zadnjoj utakmici smo se možda malo lošije osjećali, pa su nas neke stvari malo više dirnule. Naprijed možemo ići samo zajedno i navijači su nam jako potrebni. Zbog toga ih pozivam da u nedjelju dođu u što većem broju na stadion. Njihova podrška bit će nam potrebna u borbi za važne bodove – objasnio je popularni Lonka.


Po svemu sudeći, u Gradskom vrtu vlada odlično raspoloženje uoči sučeljavanja s Rijekom, a dodatni impulsi atmosferi stigli su u četvrtak i petak, kada su Damjan Bohar i Ramon Mierez dobili sina, odnosno kći. Jednostavno, izgleda da su sve kockice osječkog nogometnog mozaika polako sjedaju na svoje mjesto.


Optimizam i problemi


Jedini problem i dalje predstavlja velik broj igrača koji spadaju u kategoriju oporavljenika. Osječki zdravstveni bilten sadrži imena Ante Ercega, Darka Nejašmića i Karla Bartoleca, koji sigurno neće biti u konkurenciji za derbi. Vedran Jugović tek je počeo trenirati nakon ozljede, baš kao i Jevhen Čeberko, koji je deset dana bio van trenažnog procesa zbog bolesti.


Povrh toga, pod velikim upitnikom je Mierezov nastup. Naime, njega je na utakmici s Hrvatskim dragovoljcem Matija Frigan nehotično udario kopačkom u glavu, priskrbivši mu potres mozga. Mierez je veći dio ovog tjedna proveo na strogom mirovanju, što će reći da se u ovom trenutku nalazi dosta daleko od svih kombinacija za derbi s Rijekom. Unatoč svim problemima te vrste, Osječani su puni optimizma.


– Želimo dokazivati na terenu, borbom, radom i pobjedama. Vrlo dobro smo odradili dvije dosadašnje utakmice s Rijekom u ovoj sezoni. Znamo koje su njihove vrline i mane i maksimalno se pripremamo za ovaj derbi. Nema razloga da budemo skeptični. Uvjeren sam da ćemo utakmicu s Rijekom odraditi na visokoj razini – zaključio je Lončar.