Hajduk vs. Villarreal

Valdas Dambrauskas se u uzvratu na Poljudu nada sreći, a Unai Emeryu poručuje: “Previše smo im dopustili”

Hina

Valdas Dambrauskas/Foto PIXSELL

Valdas Dambrauskas/Foto PIXSELL

Morat ćemo u uzvratu odigrati mnogo bolje, a ja tvrdim da moji igrači samo mogu ojačati i poboljšati se nakon ovakvih utakmica - izjavio je trener HajdukaVALENCIA  „Bili smo jako naivni nakon što smo poveli i morali smo puno bolje reagirati kod mnogih situacija“, rekao je trener Hajduka Valdas Dambrauskas nakon poraza 2-4 u prvom susretu play-offa Konferencijske lige kod Villarreala.


Hajduk je poveo golom Biuka već u 2. minuti, ali se već pri odlasku na odmor našao u velikom zaostatku od 1-4. U samoj završnici Splićani su ipak postigli pogodak i time uljepšali poraz prije uzvrata idućeg četvrtka u Splitu.


„Možda nećete vjerovati u ovo što ću reći, ali ako budete gledali uzvratnu utakmicu bit će vidljiva potpuno drugačija naša atmosfera. Naš će mentalitet biti drugačiji i uz puno sreće svašta se može dogoditi. Fokusirat ćemo se na uzvrat. Analizirat ćemo dodatno našeg suparnika i svakako pokušati pobijediti. Mi se nikako ne predajemo nakon ovog poraza“, naglasio je na konferenciji za novinare trener splitskog sastava Dambrauskas.
Trener Hajduka se potom osvrnuo na ono što se događalo u prvom dijelu.


„Počelo je odlično za nas, ali smo potom stvarno bili naivni tijekom mnogih situacija. Mnogo toga smo morali bolje odraditi. Morat ćemo u uzvratu odigrati mnogo bolje, a ja tvrdim da moji igrači samo mogu ojačati i poboljšati se nakon ovakvih utakmica. Awaziem na zadnjem veznom? Mislim da je odigrao dosta dobru utakmicu. Morali smo ojačati vezni red jer je tu Villarreal iznimno moćan. Awaziem je inače igrao na toj poziciji u karijeri i miran je na lopti, može je zadržati“, naznačio je litavski stručnjak.


“U uzvratu ćemo morati nastaviti gdje smo stali ovdje te biti još bolji. Moramo ondje otići odlučni jer oni s ovih 2-4 vide šansu na svom stadionu i pred svom publikom”, izjavio je Dambarauskasov kolega na klupi Villarreala Unai Emery nakon utakmice.


“Tijekom prvih 90 minuta dogodilo se svašta. Zabili su nam odmah gol no onda smo to uvjerljivo preokrenuli. U drugom poluvremenu smo im pak dopustili previše toga te smo imali prilike koje nismo iskoristili. Pri rezultatu 4-1 htjeli smo zaključiti ovu priču no dogodilo se to što se dogodilo. Sada se ondje moramo nastaviti nadmetati – dodao je Emery.