Nižu pobjede

Valdas Dambrauskas preporodio momčad Hajduka uoči derbija protiv Dinama u Maksimiru

P. N.

Marko Livaja/Foto PIXSELL

Marko Livaja/Foto PIXSELL

Iz utakmice u utakmicu iz pobjede u pobjedu rastu očekivanja i apetiti navijača, koji se nakon pobjede u Kranjčevićevoj potajno nadaju i duploj kruni



SPLIT Hajduk je ostvario ono najvažnije kada je u pitanju kup-natjecanje – prolaz u idući krug natjecanje. Preciznije, Hajduk je ušao u polufinale Kupa Hrvatske nakon što je poput najbržeg vlaka projurio kroz Kranjčevićevu ulicu. Odsvirali su Splićani velebnu nogometnu simfoniju baš onakvu kakvu navijači godinama čekaju. Nametnuli su se od prve minute i jasno stavili do znanja da su došli po pobjedu i prolaz u polufinale.


Trener Valdas Dambrauskas uspio je u kratkom vremenu probuditi svlačionicu, uvjeriti igrače da posjeduju kvalitetu i da istu trebaju pokazati i potvrditi na travnjaku. Ne robuje nekim taktičkim zamislima, vjeruje u igrače, posebice u mlade Biuka, Ljubičića, Atanasova… Pustio je ih da igraju, ali traži od njih i da poštuju zakonitosti nogometne igre. Otkako je Litavac preuzeo momčad zabilježio je tri prvenstvene pobjede i jednu kup pobjedu. Ukupno su Splićani s te četiri utakmice postigli 15 golova, a primili tek pet golova. Pobjeda nad Lokomotivom, šest golova koje su pospremili u mrežu Nevistića, najbolja je najava nedjeljnog  derbija u Maksimiru, ogleda Dinama i Hajduka.


Hajdukovci su imaju niz dobrih argumenata da se nadaju pozitivnom rezultata u derbiju, Pobjeda ne bi bila iznenađenje, Naprotiv! Dinamo je neuvjerljiv, a Hajduk u puno boljoj j formi. Iz utakmice u utakmicu iz pobjede u pobjedu rastu očekivanja i apetiti navijača, koji se nakon pobjede u Kranjčevićevoj potajno nadaju i duploj kruni.