Njemački sudac

Utakmicu u Trnavi sudi Felix Brych, Hrvatska s njim nikada nije izgubila

Hina

Felix Brych

Felix BrychTRNAVA Utakmicu između Slovačke i Hrvatske u kvalifikacijama za EURO 2020. godine sudit će iskusni njemački sudac Felix Brych (44).


Ovaj diplomirani pravnik već nam je sudio šest puta i niti jednom nismo poraženi. Tri puta je hrvatska vrsta slavila, a tri susreta su završila bez pobjednika.


Prvi put je bio pomoćni sudac u prijateljskoj utakmici između Hrvatske i Poljske u veljači 2003. u Splitu koja je završila bez pogodaka.
Kao glavni sudac hrvatskoj reprezentaciji je prvi put sudio na gostovanju protiv Bjelorusije u kvalifikacijama za SP 2010. godine, a »vatreni« su slavili sa 3-1.


Vodio je i dvoboj protiv Turske (3-0) u u kvalifikacijama za EURO 2012. godine, protiv Srbije u Beogradu kad je bilo 1-1 u kvalifikacijama za SP 2014., u pobjedi protiv Ukrajine (2-0) u kvalifikacijama za SP 2018. godine, te u remiju između Hrvatske i Engleske (0-0) na Rujevici u Ligi nacija.


Suđenjem se počeo baviti 1999. godine, od 2004. sudi utakmice njemačke Bundeslige, a Fifin znak nosi od 2007. godine.


Na posljednjem SP-u u Rusiji sudio je samo jednu utakmicu Srbija – Švicarska, nakon koje ga je Fifa poslala kući nakon žestokih kritika na njegovo suđenje u tom dvoboju.


Kruna karijere bilo mu je finale Lige prvaka 2017. između Real Madrida i Juventusa.