Kritika premijerke

Utakmice Celtica i Aberdeena odgođene jer su igrači prekršili karantenu – putovanje u Španjolsku i odlazak u bar

Hina

Foto Reuters

Foto Reuters

Celtic tako neće gostovati kod St. Mirrena u srijedu, baš kao što ni Aberdeen neće ugostiti Hamilton. Odgođen je i subotnji dvoboj Celtica i Aberdeena na Celtic ParkuEDINBURGH Nedugo nakon apela škotske premijerke za odgađanjem sljedećih prvenstvenih utakmica nogometnih prvoligaša Celtica i Aberdeena zbog kršenja karantene, vodstvo škotske Premier lige (SPFL) odlučilo je poslušati taj prijedlog.


“Najmanje što možemo učiniti je spriječiti Aberdeen i Celtic da igraju u sljedećem kolu. Možete to smatrati žutim kartonom. Sljedeći put ćete dobiti crveni karton, drugog izbora neće biti”, izjavila je premijerka Nicola Sturgeon.


Celtic tako neće gostovati kod St. Mirrena u srijedu, baš kao što ni Aberdeen neće ugostiti Hamilton. Odgođen je i subotnji dvoboj Celtica i Aberdeena na Celtic Parku.
Aberdeen bi sljedeći nastup trebao imati 20. kolovoza, kad je na rasporedu posljednja utakmica 2. kola škotske Premier lige u kojoj su gosti St. Johnstonea. Celtic bi 22. kolovoza u 5. kolu trebao gostovati kod Dundee Uniteda.


Celticov branič Boli Bolingoli odletio je u Španjolsku bez dopuštenja od kluba, nije bio u samoizolaciji, a u nedjelju je igrao prvenstvenu utakmicu protiv Kilmarnocka.


U Aberdeenovom slučaju osmorica igrača su prekršili odredbu o izolaciji tako što su zajedno posjetili jedan bar koji se nalazi u žarištu epidemije Covida-19.